Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
31-01-2016 22.29

President Puigdemont: "El cinema és un dels grans exportadors de talent internacional de Catalunya"

El cap de l'Executiu ha presidit aquesta nit la 8a edició dels Premis Gaudí de Cinema

El president Puigdemont a la Gala dels Premis Gaudí El president Puigdemont amb Isona Passola (Autor: Jordi Bedmar)
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha destacat aquesta nit durant la Gala dels Premis Gaudí el paper del cinema com “un dels grans exportadors de talent internacional que té la cultura catalana”, “un dels espais dels quals ens podem sentir més orgullosos”. El president Puigdemont ha encapçalat aquesta nit la gala dels VIII Premis Gaudí de Cinema, acompanyat de la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els consellers de Cultura, Santi Vila, i de Territori, Josep Rull.
 
El cap de l’Executiu, que minuts abans de l’inici de la gala ha estat entrevistat al programa La nit dels Gaudí de La xarxa i als programes especials de Catalunya Ràdio i TV3, ha refermat el compromís del Govern amb la indústria audiovisual catalana.  “Ningú pot discutir que una de les funcions del Govern de Catalunya és que les expressions que es fan en la llengua pròpia tinguin suport”, ha manifestat el president Puigdemont. Un suport que “a dins de casa no es discuteix, però que costa molt d’entendre quan ho volem explicar a l’Estat”, ha lamentat. El cap de Govern ha situat en aquest context la suspensió per part del Tribunal Constitucional de l’impost als operadors de comunicacions electròniques. Un tribut que va crear el Govern per fomentar el sector audiovisual i que “ha de representar un finançament important per al sector”, de 20,5 milions d’euros anuals.
 
Catalunya concentra actualment el 40 per cent de la indústria cinematogràfica de tot l’Estat espanyol. Les indústries culturals i creatives són en conjunt un motor econòmic important del país. Representa el 2% de l’economia del país i concentra més de 147.000 treballadors. Amb més de 10.000 milions d’euros, és el quart sector en volum de negoci, per darrere només del turisme, la indústria alimentària i l’automoció i per davant del sector farmacèutic.
Fitxers adjunts
Document

Fotografia 1 JPG 303KB

Document

Fotografia 2 JPG 1,246MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat