Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
19-08-2018 21.47

El president Torra demana explicacions al ministre d'Interior davant dels "comportaments inacceptables" d'alguns membres dels cossos de seguretat de l'Estat

  • El cap de l’executiu demana deixar els Mossos “fora de qualsevol polèmica partidista”
  • El president ha visitat aquesta tarda els carrers guarnits de la festa major del barri de Gràcia
El president Torra durant una visita a les festes de GrÓcia de Barcelona (Fotografia: Ruben Moreno) El president Torra durant una visita a les festes de GrÓcia de Barcelona (Fotografia: Ruben Moreno)
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat avui explicacions al ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, davant “dels comportaments inacceptables” d’alguns membres dels cossos de seguretat de l’estat. “No podem permetre que s’insulti, s’ataqui i s’agredeixi diputats catalans ni ciutadans”per part de membres de la Guàrdia Civil o la Policia Nacional, ha afegit el cap de l’executiu davant dels mitjans de comunicació durant una visita als carrers guarnits de la Festa Major del barri de Gràcia de Barcelona. El president Torra ha recordat que havia fet aquesta mateixa petició a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, però encara no ha rebut resposta.   
 
Davant les crítiques d’alguns grups polítics al cos dels Mossos d’Esquadra per haver identificat 14 persones que estaven arrencant llaços grocs a les Terres de l’Ebre, el president Torra ha demanat deixar els Mossos “fora de qualsevol polèmica partidista”. En paraules del cap de l’executiu, “quan una nit qualsevol un grup d’encaputxats amb armes blanques i amb planells estan als nostres carrers, els Mossos han d’actuar per seguretat de tots”. “És molt importat per a nosaltres garantir la seguretat de tots els ciutadans”, ha afegit.
 
“No ens hem de defensar de res”

El president Torra ha insistit també en que “no ens hem de defensar de res”, en referència al procés judicial contra l’1 d’octubre. Tal i com ha afirmat, “anirem a acusar l’Estat de la causa que ha instruït contra l’independentisme”. Una causa que ha titllat de “farsa” tot afegint que “no acceptem aquesta instrucció ni l'autoritat dels tribunals espanyols per jutjar els polítics catalans que senzillament van donar la veu al poble”.
Fotografies
El president Torra a les festes de GrÓcia (1)

El president Torra a les festes de GrÓcia (1) JPG 1,352MB

El president Torra a les festes de GrÓcia (2)

El president Torra a les festes de GrÓcia (2) JPG 1,496MB

El president Torra a les festes de GrÓcia (3)

El president Torra a les festes de GrÓcia (3) JPG 1,172MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat