Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
31-08-2018 21.09

President Torra: "Mantinguem l'esperança que guanyarem"

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat “55 urnes per la llibertat”, una exposició sobre el referèndum de l’1 d’octubre organitzades pel Comitè de Solidaritat Catalana
 
  • El president Carles Puigdemont, a través d’un vídeomissatge, s’ha mostrat confiat que la mostra serveixi “per despertar consciències” sobre un “fet que marca la història de Catalunya i la història europea”
El president Torra, en un moment de la visita a l'exposició. Autor: Rubén Moreno El president Torra, en un moment de la visita a l'exposició. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida aquest vespre des de Perpinyà a “mantenir l’esperança que guanyarem”. “Hem de ser conscients de tots els sacrificis que haurem de fer per fer efectiva la República, però mantinguem l’esperança que guanyarem”, perquè, ha dit, “som forts en la democràcia i cada vot és el nostre baluard”. “Sapigueu que el president Carles Puigdemont i els consellers a l’exili tornaran, que els presos polítics sortiran i que el nostre poble serà lliure”, ha reblat.
 
El cap de l’Executiu ha inaugurat a Perpinyà l’exposició “55 urnes per la llibertat” i participarà en la presentació de “155 fotografies per la llibertat”, dues mostres sobre la situació política de Catalunya i el referèndum de l’1 d’octubre que ha organitzat el Comitè de Solidaritat Catalana. Els dos projectes expliquen a través d’imatges la situació política del país, especialment a partir del referèndum d’independència de l’1 d’octubre.
 
De la seva banda el president Carles Puigdemont, que ha intervingut en l’acte a través d’un vídeomissatge, s’ha mostrat confiat que l’exposició serveixi, com les urnes ha dit, “per despertar consciències”. “Que qui vegi aquesta exposició pugui veure aquesta interpel·lació a través de la mostra d’un fet que marca la història de Catalunya i la història europea”, ha afirmat. “Les urnes són la millor arma de la democràcia en contra dels feixismes i les demagògies”, ha reblat.
 
També el conseller Lluís Puig, a través d’un videomissatge, ha celebrat que “haguem fet art del símbol més potent de la democràcia” que són les urnes. “Ens van colpejar, ens les volien segrestar i amb la defensa de tothom vam aconseguir celebrar l’1-O, una gran victòria per la democràcia i per la llibertat”, ha afirmat.
 
En l’acte també han intervingut la presidenta del Consell Interdepartamental dels Pirineus Orientals, Hermeline Malherba; els comissaris de l’exposició, Fina Duran i Esteve Sabench, i s’han llegit dues cartes dels presos polítics Jordi Turull i Jordi Sànchez.
Fotografies
Visita a l'exposició

Visita a l'exposició JPG 942KB

Visita a l'exposició 2

Visita a l'exposició 2 JPG 951KB

Visita a l'exposició 3

Visita a l'exposició 3 JPG 1020KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat