Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
21-11-2016 18.40

President Puigdemont: "La Disputatio of Barcelona és un exemple de la voluntat de Catalunya de cooperar a través del diàleg"

El cap de l'Executiu ha presidit l'obertura d'aquest debat que organitza el Barcelona Knowledge Hub de l'Academia Europaea

  • El cap de l’Executiu ha presidit l’obertura d’aquest debat que organitza el Barcelona Knowledge Hub de l'Academia Europaea, una organització no governamental de científics i acadèmics de totes les disciplines
El president Puigdemont amb els organitzadors de la Disputatio of Barcelona 2016. Autor: Ruben Moreno El president Puigdemont amb els organitzadors de la Disputatio of Barcelona 2016. Autor: Ruben Moreno
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat avui durant l’obertura del debat Disputatio of Barcelona 2016, que aquest esdeveniment “reflecteix la voluntat de Catalunya de cooperar a través del diàleg i la predilecció del nostre poble pel debat constructiu i l’intercanvi d’idees”.
 
La Disputatio of Barcelona és un debat i intercanvi d’idees organitzat pel Barcelona Knowledge Hub de l'Academia Europaea, una associació internacional no governamental sense ànim de lucre, formada per científics i acadèmics europeus que treballen conjuntament per promoure la formació i la recerca en tots els àmbits del coneixement.
 
Durant la seva intervenció en l’obertura de l’acte, que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat, Carles Puigdemont ha subratllat que “la ciència, com qualsevol activitat intel·lectual, no és només una qüestió d’expressar idees, sinó d’intercanviar-les”, i ha dit que aquesta és “l’essència de la Disputatio”, per la qual cosa ha donat la benvinguda als debats, perquè “són espais on neixen les idees”.
 
El cap de l’Executiu també ha fet notar que Catalunya és un dels territoris “més dinàmics i creatius d’Europa” i que la seva capital, Barcelona, està considerada la quarta ciutat europea en producció científica. També ha recordat que tres universitats catalanes es troben entre les cent millors d’Europa i les 200 d’arreu del món.
 
A més del president, també hi han intervingut el director acadèmic de la Barcelona Knowledge Hub, Ricard Guerrero, i el president de l'Academia Europaea, Sierd Cloething. Després de la intervenció del cap del Govern ha tingut lloc el debat de la Disputatio of Barcelona 2016, dedicat al tema Vida natural versus vida sintètica, que ha anat a càrrec de la doctora Anna Veiga, del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, i del doctor Ricard Solé, del Laboratori de Sistemes Complexos de la UPF.
 
 
Fotografies
El president amb els organitzadors

El president amb els organitzadors JPG 1,322MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat