Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
21-11-2016 21.36

President Puigdemont: "La revoluciˇ gastron˛mica catalana existeix perquŔ hi ha gent que va decidir fer un canvi cultural profund en lloc de resignar-se"

  • El president de la Generalitat ha inaugurat aquest vespre al Palau Robert l’exposició amb motiu dels 30 anys del Celler de Can Roca
  • “El Celler de Can Roca, de la Terra a la Lluna” és una mostra que organitza la Generalitat de Catalunya, amb el suport d’El Celler, en reconeixement al projecte del germans Roca com a referent gastronòmic internacional
El president i la consellera amb els germans Roca i Ferran AdriÓ. Autor: RubÚn Moreno El president i la consellera amb els germans Roca i Ferran AdriÓ. Autor: RubÚn Moreno
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquesta tarda des del Palau Robert, en l’acte d’inauguració de l’exposició dedicada a El Celler de Can Roca, que “el que ha passat en aquests 30 anys a la gastronomia catalana ha estat una veritable revolució” que ha passat perquè “hi ha hagut gent que va decidir no conformar-se ni resignar-se, sinó fer un canvi cultural profund”.
 
“Com que aquesta revolució es va fer des de la base, avui podem parlar d’una revolució en el conjunt de Catalunya”, ha subratllat, i “el valor és que tot això està arrelant en el conjunt del país, des del productor fins al que dissenya la vaixella, passant per la valorització de la feina dels que es dediquen a aquest ofici”.
 
Després de visitar amb els germans Roca la mostra El Celler de Can Roca, de la Terra a la Lluna, amb motiu dels 30 anys de l’establiment, el cap de l’Executiu ha assegurat que l’acte d’avui és “una commemoració legítima i generosa de 30 anys d’un temple gastronòmic” que serveix, a més, “per fer un agraïment a la gastronomia catalana en general i a tot el que ha fet, fa i farà pel país”. Un agraïment que ha volgut dirigir especialment als propietaris del Celler que “no heu tingut mai un no per Girona ni per Catalunya”.
 
El president ha assegurat que “si qui sap cuinar, sap governar”, com diu un proverbi xinès, “un país com Catalunya, que sap fer la cuina d’aquesta manera, segur que complirà tots els somnis que vulgui proposar-se”.
 
La mostra que des d’avui es pot veure al Palau Robert està organitzada per la Generalitat de Catalunya, amb el suport d’El Celler, en reconeixement al projecte del germans Roca com a referent gastronòmic internacional. Explica el procés creatiu i la sòlida trajectòria del restaurant dels Germans Roca, que ha arribat a convertir-se en el millor del món.
 
L’exposició coincideix amb l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme i la declaració de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia. Compta amb el patrocini de BBVA i el Patronat de Turisme de la Costa Brava Girona, el patrocini tecnològic de Samsung i la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme i l’Institut Ramon Llull.

També han assistit a la inauguració la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret,el president de la Diputació de Girona, Pere Vila; els delegats territorials de la Generalitat a Barcelona, Miquel Àngel Escobar, i a Girona, Eudald Casadesús, així com diversos cuiners catalans, entre els que es trobaven Ferran Adrià, Carme Ruscalleda i Nandu Jubany.
Fotografies
El president i la consellera amb els germans Roca i Ferran AdriÓ

El president i la consellera amb els germans Roca i Ferran AdriÓ JPG 1,26MB

Visita a l'exposiciˇ

Visita a l'exposiciˇ JPG 1,646MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat