Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
22-11-2016 23.24

President Puigdemont: "Els centres turístics integrats de Tarragona són una oportunitat que no podem deixar passar"

  • El cap de l’Executiu ha presidit la 27a Nit del Turisme, organitzada per la Diputació de Tarragona
El president Puigdemont lliura el Premi Costa Daurada a Octavi Bono. Autor: Ruben Moreno El president Puigdemont lliura el Premi Costa Daurada a Octavi Bono. Autor: Ruben Moreno
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat aquesta nit que de la mateixa manera que fa 21 anys es va fer PortAventura i avui “és un èxit consolidat i referent a tota Europa”, ara “ho tornarem a fer, amb el Ferrari Land i amb un producte turístic centrat en el turisme de negoci, els centres turístics i integrats, que suposaran una inversió aproximada de 2.500 milions d’euros i que ens convertiran en la primera destinació turística europea a desenvolupar un projecte similar”. “És una oportunitat que no podem deixar passar”, ha reblat.
 
En aquest sentit, ha explicat que “estem a setmanes de poder aprovar definitivament el Pla director urbanístic i encarar la darrera fase d’aquest projecte”. “Si aquest territori demostra al món que té prou coratge per no deixar passar les oportunitats i sobreposar-se a les dificultats,  la gent dirà que val la pena invertir-hi, perquè quan hi ha una bona oportunitat la gent ho lluita”, ha afirmat. I ha assegurat que “no som un poble que hagi deixat mai passar oportunitats, més aviat al contrari, hem sabut llegir-les i ens hi hem posat al davant”.
 
El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant la 27a edició de la Nit del Turisme, organitzada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. En el decurs de la vetllada, s’han lliurat els premis Costa Daurada 2016 i Jordi Cartanyà. El Premi Costa Daurada ha distingit, per la seva trajectòria en el món del turisme,  Octavi Bono, actual director general de Turisme de la Generalitat i que va dirigir fins al passat estiu el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. Per la seva banda, l’Ajuntament de Cambrils ha estat distingit amb el Premi Jordi Cartanyà Litoral, pel treball “Recorda Cambrils per sempre. Crea la teva banda sonora de Cambrils”. I l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha estat guardonat amb el Premi Jordi Cartanyà, per la Ruta Templera Hostalera.
 
Durant la seva intervenció en l'acte, que ha tingut lloc al Centre de Convencions de PorAventura, el president ha posat en valor les dades del sector del turisme arreu del país i ha destacat que “Catalunya ja ha rebut més turistes internacionals que l’any 2015”. També ha fet notar que ha augmentat un 3,5% la despesa del turisme estranger respecte a l’any anterior i que la despesa mitjana diària per turista ha augmentat un 33%, arribant als 161 euros, mentre que l’any 2015, aquesta es va situar en 121.
 
El president també ha subratllat que “el turisme, juntament amb la indústria, són els dos pilars fonamentals” de la demarcació de Tarragona, que, ha dit, “està posicionada a nivell internacional i fa anys que és pionera en molts àmbits del turisme”.
 
A més del president de la Generalitat, en l’acte també han intervingut el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer, i el guardonat amb el premi Costa Daurada, Octavi Bono. També hi han assistit l’alcalde de Salou, Pere Granados; el conseller d’Interior, Jordi Jané; els delegats territorials del Govern de la Generalitat a Tarragona i les Terres de l’Ebre, Òscar Peris i Xavier Pallarès, respectivament; el secretari general de la Presidència, Joaquim Nin, i el secretari general d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, entre d’altres.
Fotografies
Lliurament premi

Lliurament premi JPG 640KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat