Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
23-11-2016 21.46

President Puigdemont: "El lideratge i el reconeixement internacional de la nostra gastronomia no es regala ni és casualitat"

  • El president de la Generalitat ha assistit a la gala de presentació de la guia gastronòmica Michelin 2017 per a Espanya i Portugal que s’ha fet a Mas Marroch
El president amb tots els cuiners que tenen 3 estrelles Michelin. Autor: Rubén Moreno El president amb tots els cuiners que tenen 3 estrelles Michelin. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest vespre en la gala de presentació de la guia gastronòmica Michelin 2017 per a Espanya i Portugal, que “la posició de lideratge absolut i reconeixement internacional de la gastronomia catalana no el regala ningú ni és per casualitat”. “La concentració que tenim a Catalunya d’establiments amb prestigi internacional, de creativitat, innovació, formació, talent i obertura al món, no passa en altres llocs”, ha reblat.
 
El cap de l’Executiu ha remarcat que aquesta realitat respon a “la vocació de lideratge i creativitat” que hi ha al país i a “l’esperit emprenedor, no conformista, que no es resigna, i que sap que el prestigi s’ha de guanyar cada dia”.
 
Abans de conèixer l’atorgament de les noves estrelles, el cap del Govern ha remarcat que la Guia Michelin és “un referent indiscutible” i una “garantia” a l’hora d’escollir restaurant. I ha afegit que el que la fa “especialment creïble, útil i necessària” és el fet que l’últim certificat, tant de la guia com dels establiments que recull, “l’ha de donar el client”.
 
Durant la gala, que s’ha celebrat a Mas Marroch, propietat dels germans Roca, s’han donat a conèixer les noves estrelles per als establiments d'arreu de l'Estat espanyol. De les noves distincions, destaca el restaurant Lasarte de Martín Berasategui, ubicat a Barcelona, que ha obtingut la tercera estrella, sumant-se als 8 restaurants de l’Estat espanyol que ja ostenten aquest reconeixement, entre ells dos de catalans, el Celler de Can Roca i el Sant Pol.També 5 restaurants catalans, més el restaurant que Sergi Arola ha obert recentment a Portugal, han guanyat la seva primera estrella.
 
L’acte ha comptat també amb la presència del president de Michelin Espanya Portugal, José Rebollo; el conseller d’Interior, Jordi Jané; el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo; la secretària d’Estat de Turisme del Govern de Portugal, Ana Godinho; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús.
Fotografies
El president amb tots els cuiners que tenen 3 estrelles Michelin

El president amb tots els cuiners que tenen 3 estrelles Michelin JPG 894KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat