Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
25-11-2016 20.36

President Puigdemont: "L'èxit de l'arquitectura és saber-se relacionar amb els canvis de manera positiva sense perdre la vocació cap al futur"

  • El cap de l’Executiu ha clos aquesta tarda el Congrés d’Arquitectura 2016 organitzat pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya
Intervenció del president. Autor: Jordi Bedmar Intervenció del president. Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquesta tarda en la cloenda del Congrés d’Arquitectura 2016 que, “l'èxit de l'arquitectura és saber-se relacionar de manera positiva amb els canvis i fer-ho sense perdre la vocació cap al futur i posant-ho a disposició del conjunt de la societat”.
 
Al Congrés us heu proposat no defugir els problemes, alguns de transcendència, però tampoc passar per alt els reptes i les oportunitats que es dibuixen”, ha assenyalat el president, i “fer-ho amb un gest de coratge i determinació que és el que necessiten els països per avançar i que és el que necessita Catalunya per créixer i progressar com a país”.
 
En aquest sentit, Puigdemont ha fet una crida a “reflexionar i a posar en comú cap a on hem d'avançar” com a país, tenint en compte totes les transformacions que s'han produït al nostre voltant i que obliguen a projectar aquesta projecció cap al futur de manera diferent”.
 
Davant d'una nodrida representació del sector, que s'ha congregat al Mercat de Sant Antoni per escoltar les conclusions del procés participatiu obert pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, el cap de l'Executiu també ha remarcat que l'Executiu ha impulsat diverses lleis que “van en la mateixa direcció” del que s'ha suggerit al llarg del Congrés. Entre aquestes, ha destacat la llei del canvi climàtic, que “no per casualitat va ser la primera llei que el Govern que presideixo va aprovar”.
 
El Congrés organitzat pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya s‘ha obert enguany a professionals, però també a tota la ciutadania i institucions. S’ha promogut un procés de sis mesos (de juny a novembre de 2016) amb debats, reflexions i ponències per analitzar el context social, mediambiental i econòmic actuals, identificar els nous reptes de l’arquitectura i plantejar els instruments professionals per assolir-los.
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat