Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
16-02-2017 10.15

El president Puigdemont es reunirą dilluns amb empresaris francesos a Toulouse

  • El cap de l’Executiu farà una reunió de treball amb la patronal MEDEF Occitanie (Mouvement des enterprises de France), que agrupa els empresaris de les regions de Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus
 
  • Carles Puigdemont també mantindrà una reunió institucional amb la presidenta de la Regió Occitània, amb qui signarà una carta d’intencions per reforçar la cooperació bilateral en camps com el transport ferroviari, l’ensenyament, la mobilitat laboral o l’ajut a les persones refugiades
 
  • El conseller Raül Romeva i el delegat del Govern Martí Anglada acompanyaran el president en el seu desplaçament a França
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es reunirà el proper dilluns, 20 de febrer, amb la junta de la patronal francesa MEDEF Occitanie (Mouvement des enterprises de France), que agrupa empresaris de les regions de Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus. Al conjunt del país, l’organització representa unes 750.000 empreses, la majoria pimes dels sectors de la indústria, el comerç i els serveis. En la trobada, que es farà a Toulouse, s’analitzarà la situació econòmica i política de Catalunya i les relacions econòmiques i empresarials amb França. El cap del Govern estarà acompanyat del conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i del delegat del Govern a França i Suïssa, Martí Anglada.
 
 
DIUMENGE 19
 
A les 16.00 hores, el president Puigdemont mantindrà una reunió institucional amb la presidenta de la Regió Occitània, Carole Delga. Els dos presidents analitzaran la situació política a Catalunya i Occitània i signaran una carta d’intencions per reforçar la cooperació bilateral entre els dos territoris. El document és previ a la signatura d’un conveni de cooperació transfronterera entre el Govern de la Generalitat i el Consell Regional Occitània. En virtut d’aquest acord els dos executius faran actuacions conjuntes per promoure els interessos dels dos territoris davant les instàncies comunitàries i es desenvoluparan projectes comuns que beneficiïn els agents catalans i occitans en àmbits prioritaris com el transport, especialment el ferroviari, l’ensenyament, la mobilitat laboral, la llengua o l’ajut a les persones refugiades.
 
L’acord s’emmarca en els lligams històrics dels dos territoris i les relacions de proximitat que desenvolupen des de l’any 1983 a través de la Comunitat de Treball dels Pirineus i, posteriorment, de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània, entre d’altres. El maig de 2015 la Generalitat i la Regió Llenguadoc-Rosselló van signar un conveni de cooperació que ara es vol ampliar i reforçar amb la nova regió d’Occitània,  sorgida l’1 de gener de 2016 amb l’agrupació de les regions Migdia-Pirineus i Llenguadoc-Rosselló.
 
Per part del Govern també participaran en la trobada el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva; el delegat del Govern a França i Suïssa, Martí Anglada, i el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert.
 
La reunió entre els dos presidents serà a porta tancada, però els mitjans gràfics en podran prendre imatges a l’inici. Un cop finalitzada, cap a les 17.30 hores aproximadament, Carles Puigdemont i Carole Delga compareixeran davant dels mitjans de comunicació.
 
Els mitjans interessats a cobrir la reunió cal que s’acreditin prèviament, enviant un correu electrònic a edoya@gencat.cat (Eva Doya).
 
(ADREÇA: Maison de la Région de Narbonne - Boulevard Maréchal Joffre. Narbonne).
 
 
DILLUNS 20
 
L’estada del president Puigdemont finalitzarà a Toulouse, amb la reunió de treball que mantindrà el dilluns a les 11.45 hores amb la junta de la patronal francesa MEDEF Occitanie, nascuda arran de la fusió de les dues organitzacions que Medef tenia a les regions del Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus. La sessió de treball servirà per analitzar i reforçar els vincles econòmics i empresarials que existeixen entre Catalunya i França. De fet, França és el primer destí de les exportacions catalanes. En concret, concentra el 16% de les vendes catalanes a l’exterior i una quarta part de les que hi fa l’Estat espanyol. A Catalunya, a més, hi ha implantades prop de 900 empreses franceses, un terç de les quals tenen 20 o més treballadors.
 
MEDEF va ser creada el 1998 en substitució del Conseil National du Patronat Français i agrupa en total amb unes 750.000 empreses de França, la majoria pimes dels sectors de la indústria, el comerç i els serveis.
 
Els mitjans interessats a cobrir la sessió de treball del president Puigdemont amb MEDEF Occitanie cal que s’acreditin prèviament enviant un correu electrònic a edoya@gencat.cat abans d’aquest divendres a les 12.00 hores.
 
(ADREÇA: Medef, Le Belvédère – 11 Boulevard des Récollets. Toulouse).
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat