Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
16-02-2017 22.17

President Puigdemont: "Si fallem per manca de coratge o decisió, totes les Muriels d'aquest món tindran dret a inhabilitar-nos"

El president Puigdemont ha encapçalat l'acte d'homenatge a Muriel Casals que s'ha fet al Paranimf de la Universitat de Barcelona El president amb la germana de Muriel Casals. Autor: Ruben Moreno
  • El cap de l’Executiu ha presidit aquest vespre l’acte que s’ha fet en memòria de la diputada i expresidenta d’Òmnium en complir-se un any de la seva mort
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat aquest vespre, durant l’acte en memòria de Muriel Casals, que si “hem arribat fins aquí és gràcies a ella"  i ha advertit que “si fallem per manca de coratge o de decisió, totes les Muriels d’aquest món, que són les que ens van portar al Parlament, aquestes sí que tindran dret a inhabilitar-nos”.
 
En el decurs de l’acte que ha tingut lloc al Paranimf de la Universitat de Barcelona, el cap de l’Executiu ha posat en valor el capteniment de qui fou diputada i presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, i ha assegurat que “si mai tenim dubtes, només cal que tinguem en compte el seu capteniment”, que vol dir que “davant de la provocació, la passió desbordada i la injustícia” responia amb “ironia, serenor, fredor, empatia, mà estesa, paciència, persistència i resiliència”. “Aquest capteniment de la Muriel ens farà guanyadors, perquè ens ha portat fins aquí”, ha afegit.
 
L’acte, que ha estat presidit per una rosa blanca que reposava damunt d’un seient buit, ha comptat amb la interpretació d’una peça del cantautor Lluís Llach, interpretada per ell mateix i l’actriu Silvia Bel.
 
Després de lloar la vessant humana i la seva manera de fer propera, el president ha acabat la seva intervenció amb un missatge esperançat: “si hem arribat fins aquí, no perdeu de vista que estem guanyant i ens queda un tram per acabar de guanyar”.
 
A la cerimònia també hi ha intervingut la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras; el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva; el rector de la Universitat, Joan Elias, els diputats Germà Bel i Josep Maria Forné; l’atleta Nuria Picas, i l’actriu Montserrat Carulla.
 
Per part del Govern, també hi ha estat presents la consellera de la Presidència, Neus Munté; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; el conseller de Cultura, Santi Vila, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret. També hi han assistit la filla de Muriel Casals, Laia Gasch Casal, i la seva germana.
Fotografies
El president amb la germana de Muriel Casals

El president amb la germana de Muriel Casals JPG 871KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat