Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
16-03-2017 19.37

El president Puigdemont encapçala la reunió de la Junta de Govern de l'IEMed, que aprova el seu pla de treball per al 2017

La prevenció de la radicalització serà l'eix de les activitats i la recerca d'aquest think tank de referència pel que fa a les polítiques euromediterrànies

Reunió IEMed El president Puigdemont en la reunió de la Junta de Govern de l'IEMed, a la seu d'aquest organisme. Autor: Rubén Moreno.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha encapçalat aquesta tarda la reunió  de la Junta de Govern de l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed),  el think tank de referència a l'Estat pel que fa a les relacions euromediterrànies. La Junta de Govern és l'òrgan superior de govern i administració d’aquest organisme, del qual formen part la Generalitat, el Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació del Govern espanyol, i l'Ajuntament de Barcelona.

 
La Junta, que s’ha celebrat a la seu de l’IEMed, ha aprovat el pla de treball per aquest 2017, en el qual s’ha fixat com un dels principals objectius contribuir a la reflexió sobre les causes de la radicalització, la seva prevenció, i com lluitar-hi. Així, en aquest àmbit, l’Institut desenvoluparà diversos projectes com:
 
-       L’Enquesta Euromed 2017, que s’adreçarà a una qualificada mostra d’uns 5000 experts i actors de les relacions euromediterrànies de 43 països per copsar com es percep l’abast de l’amenaça que representa radicalització i les millors vies per combatre-la. Serà la vuitena edició d’aquesta enquesta euromediterrània anual, centrada aquest cop en aquesta qüestió.
 
-       Recerca i conferència anual d’EuroMeSCo. La violència extremista i la prevenció de la radicalització és també el tema principal sobre el que treballarà durant 2017 la principal xarxa de centres de recerca i think tanks en política i seguretat de la Mediterrània (106 centres de 32 països de la UE i del món àrab). La xarxa EuroMeSCo, liderada des de 2010 per l’IEMed i cofinançada per la Comissió Europea, és la 9a. millor xarxa de think tanks del món.  
 
-       Llançament de l’Observatori de la Islamofòbia en els mitjans impresos. En col·laboració amb la Fundación Al Fanar, i el suport de la Fundación Tres Culturas i Casa Árabe, l’observatori farà seguiment d’una islamofòbia que pel seu impacte a través dels mitjans pot contribuir a la radicalització.
 
L’Institut desenvoluparà també altres projectes com noves edicions del programa Aula Mediterrània, coorganitzat amb 14 màsters universitaris vinculats temàticament a la Mediterrània; o el concurs literari euromediterrani “Un mar de paraules”, adreçat a joves de fins a 30 anys de la regió euromediterrània, i que enguany celebra el desè aniversari.
 
El president de la Generalitat és el president del consorci IEMed, i Senén Florensa és el president de la Comissió Delegada. La Junta de Govern és reuneix com a mínim un cop l’any i té com a funcions principals l’avaluació de la tasca que duu a terme l’IEMed i l’aprovació del seu pla d’actuació anual i del pressupost.
 
A més del president Puigdemont, han pres part en aquesta reunió el president de la Comissió Delegada de l’IEMed; la directora general de Relacions Exteriors de la Generalitat, Marina Falcó; el director executiu d’ACCIÓ, Joan Romero; el secretari d'Estat d'Afers Exteriors del Govern espanyol, Ildefonso Castro, i el director de Diplomàcia de Ciutats, Felip Roca, entre altres autoritats.
 
 
 
Fotografies
Junta de Govern de l'IEMed

Junta de Govern de l'IEMed JPG 1,178MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat