Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
19-03-2017 14.12

President Puigdemont: "La nova inversió de Bon Preu és un compromís amb el territori i la seva gent"

 
 
·        El cap de l’Executiu ha inaugurat aquest migdia el nou magatzem de productes refrigerats del Grup Bon Preu, a Balenyà
 
·        La companyia ha invertit 38 milions d’euros en aquestes noves instal·lacions, que generaran 200 nous llocs de treball
 
·        El nou magatzem compta amb la instal·lació d’autoconsum fotovoltaic més gran i amb més potència de Catalunya
 
Inauguració Bon Preu El president durant la inauguració del nou magatzem de productes frescos de Bon Preu
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha inaugurat aquest migdia el nou magatzem de productes refrigerats del Grup Bon Preu, a Balenyà, que ha suposat una inversió de 38 milions d’euros i generarà 200 nous llocs de treball. El cap del Govern ha lloat aquest projecte que “enorgulleix tothom” perquè “respon al model logístic d’aquest país basat en el diàleg amb el seu entorn, compromès amb els productors i amb el territori”.  
 
Per al cap de l’Executiu, la nova inversió feta per la companyia “no només és clau per al present sinó sobretot per al futur”, i ha insistit en “el compromís de Bon Preu amb el territori creant llocs de treball i millorant les condicions de feina de la seva gent; en el compromís amb tota la cadena de producció, contribuint al  valor del sector primari i intentant ajudar l’economia de proximitat, i el compromís amb el medi ambient, amb la utilització de plaques fotovoltaiques creant una energia neta per a l’autoconsum”.
 
El president ha posat també en relleu que la inauguració d’avui és “la constatació de com un model d’èxit que, des de l’inici ha apostat per fer les coses bé, no només té futur sinó que aquest és brillant”.
 
Les noves instal·lacions de Bon Preu tenen una dimensió de 23.000 metres quadrats, amb els quals la companyia ampliarà la seva ciutat logística, ubicada a Balenyà, fins als 58.500 metres quadrats. Amb aquest nou projecte l’empresa vol doblar, en 10 anys, la facturació de 1.077 milions d’euros actuals.
En els darrers anys, Bon Preu ha invertit 7 milions d’euros en intel·ligència artificial per millorar els processos del magatzem, l’aprovisionament i servei als establiments, i en els propers 10 anys preveuen invertir 10 milions d’euros més en l’automatització progressiva de determinats processos.
 
El nou magatzem compta amb un sistema d’última generació de refrigeració d’alta eficiència energètica i compta amb la instal·lació d’autoconsum fotovoltaic més gran i amb més potència de Catalunya.  La instal·lació solar fotovoltaica consta de 2.454 panells i té una potència de 650kWP, que permetrà estalviar 890.500 kWh anuals en consum de la xarxa elèctrica. 
 
Prèviament al president, hi han intervingut el president i director general del Grup Bon Preu, Joan Font; i l’alcaldessa de Balenyà, Anna Magem.
 
Han assistit també a l’acte el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; el conseller de Justícia, Carles Mundó; la delegada del Govern a la Catalunya central, Laura Vilagrà, i el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca, entre autoritats.
 
Fotografies
Inauguració magatzem

Inauguració magatzem JPG 1,85MB

Visita plaques fotovoltaiques

Visita plaques fotovoltaiques JPG 2,404MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat