Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
03-04-2017 19.14

President Puigdemont: "És un honor que Catalunya s'expliqui al món a través de la cultura"

En el marc de la 54a Fira del Llibre de Bolonya, el cap de l'Executiu ha visitat aquesta tarda les exposicions "Catalunya il·lustrada"

  • L'exposició recull un centenar d’il·lustracions de Pilarín Bayés, i “Vet aquí una vegada...”, organitzada per l’Institut Ramon Llull
El president amb Pilarin Bayés i la resta d'autoritats visitant l'exposició. Autor: Jordi Bedmar El president amb Pilarin Bayés i la resta d'autoritats visitant l'exposició. Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha destacat aquesta tarda que “és un immens honor” que “el país es pugui explicar al món a través de la cultura” com li permet fer la Fira del Llibre de Bolonya que enguany té a Catalunya com a convidada d’honor. Puigdemont ha destacat que “poder utilitzar la literatura infantil i juvenil per a projectar-se és una gran oportunitat”, en la mesura que aquest tipus de literatura no només fa només lectors de futur, sinó que fa ciutadans”.
 
El president ha agraït la feina de tots els artistes catalans, així com la implicació de l’organització, dels Departaments de la Generalitat i de totes les institucions que han fet possible la presència catalana a Bolonya. “Es tracta d’una narrativa intel·ligent que no només busca explicar el talent que hi ha a Catalunya, a les Balears i als països de parla catalana, sinó que busca que la manera d’exhibir aquest talent dialogui amb la ciutat i amb l’espai”, ha explicat.
 
Després que aquest matí inaugurés oficialment la Fira, a la tarda el president ha visitat l’exposició “Catalunya il·lustrada”, acompanyat de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i de la il·lustradora Pilarín Bayés. La mostra, organitzada per l’Ajuntament de Vic i amb el suport de la Diputació de Barcelona, CaixaBank i la Fundació Puig Porret, recull un centenar d’il·lustracions de Pilarín Bayés que reflecteixen els moments destacats de la història i la cultura catalana, des de la prehistòria i fins a l’actualitat. Es tracta d’una síntesi dels 6 volums de “la Història de Catalunya”, una col·lecció que va ser escrita per una quinzena d’historiadors catalans, coordinats per Josep M. Solé i Sabaté i Queralt Solé.
 
El cap de l’Executiu també ha inaugurat la mostra “Vet aquí una vegada...”, una exposició organitzada per l’Institut Ramon Llull i comissariada per Paula Jarrin, que presenta treballs de 17 il·lustradors que compten amb una trajectòria consolidada. Els visitants hi poden veure treballs Mercè Arànega, Arnal Ballester, Pilarín Bayès, Ignasi Blanch, Roser Capdevila, Joma, Lluïsa Jover, Montse Ginesta, Valentí Gubianas, Gusti, Mercè Llimona, Max, Fina Rifà, Francesc Rovira, Carme Solé Vendrell, Josep Antoni Tàssies i Montse Tobella.
 
El programa del president a la Fira del Llibre acabarà aquest vespre amb l’acte de lliurament dels premis de literatura infantil i juvenil BolognaRagazzi Awards, BolognaRagazzi Digital Awards, BOP-Bologna Prize i Bologna Licensig Award.
Fotografies
Inauguració de l'exposició

Inauguració de l'exposició "Catalunya il·lustrada" JPG 1,688MB

Inauguració de l'exposició

Inauguració de l'exposició "Vet aquí una vegada..." JPG 2,179MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat