Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
20-04-2017 12.12

Actes del president de la Generalitat amb motiu de la Diada de Sant Jordi

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, encapçalarà diumenge vinent, 23 d’abril, diversos actes amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi. El programa detallat del cap de l’Executiu serà el següent:
 
 
09.00 hores. Declaració institucional
El president Carles Puigdemont farà una declaració institucional des del Palau de la Generalitat que obrirà els actes de celebració amb motiu de Sant Jordi.
Televisió de Catalunya oferirà senyal institucional en directe d’aquesta declaració a través del repetidor de Collserola (per qualsevol dubte o incidència, podeu contactar amb Producció d’Informatius de TV3 al telèfon 93 552 80 40). Des d’aquest Gabinet de premsa es facilitarà una fotografia de la intervenció. Els mitjans no podran accedir a la Galeria Gòtica, però els tècnics que necessitin so i/o imatge de la declaració podran agafar el senyal des de la sala de premsa del Palau, que estarà oberta.

 
09.30 hores. Missa de Sant Jordi i benedicció de les parades de roses
El president Puigdemont presidirà la tradicional missa de Sant Jordi que cada any se celebra a la capella del Palau de la Generalitat, oficiada per l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, acompanyat del cardenal arquebisbe emèrit de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, del bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, i del prior de la capella de Sant Jordi, mossèn Joan E. Jarque. En acabar l’homilia, es donarà pas a la benedicció de les parades de roses de les entitats d’iniciativa social que estaran instal·lades al Pati de carruatges del Palau. El Cor de Cambra Francesc Valls interpretarà els Goigs de Sant Jordi durant la benedicció.
 
Cobertura i acreditacions: Els mitjans gràfics podran prendre imatges de l’arribada dels convidats a la missa, així com de l’acte de benedicció i la salutació del president als paradistes de les entitats que venen roses. Les ràdios i les televisions podran agafar senyal en directe de l’homilia des de la Sala de Premsa del Palau. Un cop finalitzi la missa, TV3 també penjarà a Collserola imatges de recurs de l’ofici.
Per accedir al Palau de la Generalitat cal disposar del passi de premsa del Palau o bé presentar el carnet del mitjà, acompanyat del DNI. En cas de no disposar de cap d’aquests documents, cal acreditar-se davant d’aquest Gabinet abans de divendres dia 21, a les 15 hores, enviant un correu electrònic a premsa.president@gencat.cat indicant nom, cognoms, DNI i mitjà per al qual es treballa.
 
 
12.00 hores. Audiència amb la Pubilla i l’Hereu de Catalunya 2016
El president Puigdemont rebrà al Palau de la Generalitat a la Pubilla i l’Hereu de Catalunya 2016, així com les Dames i Fadrins de les diferents demarcacions catalanes. A la trobada també hi assistirà la junta de Foment de les Tradicions Catalanes, encapçalada pel seu president, Gil Vilarrasa. La trobada serà a porta tancada però es podran fer imatges a l’inici.
   
 
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat