Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
19-04-2017 20.02

President Puigdemont: "Intenten inhabilitar tot un poble, però mai no caminareu sols"

El cap de l'Executiu ha participat en l'acte institucional en suport a la presidenta del Parlament i als membres de la Mesa querellats

  • Carles Puigdemont ha afirmat que “un Parlament on no es pot parlar no és un Parlament i, si això passa, ens hem de comprometre col·lectivament com a país amb les nostres institucions”
Imatge d'unitat i suport a les escales del Parlament. Autor: Jordi Bedmar Imatge d'unitat i suport a les escales del Parlament. Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat aquesta tarda durant l’acte institucional de suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i als membres de la Mesa querellats per la fiscalia, que “no estan intentant inhabilitar només una Mesa del Parlament, un Parlament, o un Govern, estan intentant inhabilitar-nos a tots nosaltres”. “Això no va de grups polítics, d'institucions o de compromisos personals. Va de tots nosaltres”, ha subratllat, i ha afegit que “quan intenten inhabilitar a tot un poble, cal que aquest poble faci realitat allò que és un èxit de la xarxa: que mai no caminareu sols”.
 
El cap de l’Executiu ha tancat amb aquestes paraules l’acte convocat pels expresidents del Parlament Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert de suport a la presidenta Forcadell, per les dues querelles que ha presentat contra ella la fiscalia, i també als membres de la Mesa querellats, Lluís M. Corominas, Anna Simó i Ramona Barrufet. Aquest suport també s’ha fet extensiu a l’expresident de la Generalitat Artur Mas, a l’exvicepresidenta Joana Ortega i als exconsellers Irene Rigau i Francesc Homs..
 
El cap del Govern ha advertit que “cap democràcia no es pot permetre inhabilitar la feina del Parlament, especialment, la feina que li és pròpia: debatre, discutir i acordar”. Per això, ha subratllat que “un Parlament on no es pot parlar no és un Parlament” i ha fet notar que “si això passa, que és el que està passant, ens hem de comprometre col·lectivament, com a país, amb les nostres institucions”.
 
En aquesta mateixa línia, el president ha recordat que els parlaments representen “allò fonamental de la construcció d’una societat democràtica” i ha remarcat que “volem construir Catalunya a la manera democràtica”. Així mateix, ha assenyalat que en el moment que viu el país, “el camí triat pels ciutadans passa pel Parlament com a institució representativa de la voluntat popular, de la qual pengem el Govern i les polítiques que apliquem”. “Pengem del Parlament, que és d’on penja la voluntat popular. Per això som on som”, ha conclòs.
 
Abans del parlament del president Puigdemont, la presidenta Forcadell ha pronunciat unes paraules d’agraïment. També han intervingut els tres expresidents del Parlament. I Núria de Gispert ha fet lectura del manifest “Respecteu les nostres institucions”. L’acte ha comptat també amb les intervencions dels periodistes José Antich i Mònica Terribas, que han aportat la seva visió sobre l’aprovació de la LOAPA i sobre la tramitació de l’Estatut, respectivament.
 
Hi ha assistit també el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras; la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i tots els altres membres del Govern. Entre els prop de 200 assistents es trobaven nombrosos diputats i exdiputats.
Fotografies
Fotografia de família

Fotografia de família JPG 2,767MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat