Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
09-05-2017 20.35

President Puigdemont: "Catalunya és un país d'acollida i de cohesió que sap conciliar multitud d'identitats, llengües i creences"

El cap de l'Executiu ha encapçalat la presentació del llibre Els de cinc rius a Catalunya, de Gagandeep Singh

  • El llibre ha estat editat per la Plataforma per la Llengua, amb el suport de la Generalitat i la Comunitat Sikh de Catalunya
El president de la Generalitat, amb el president de la Plataforma per la Llengua i l'autor del llibre. Foto: Ruben Moreno El president de la Generalitat, amb el president de la Plataforma per la Llengua i l'autor del llibre. Foto: Ruben Moreno
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquesta tarda que Catalunya “és un país d’acollida i de cohesió, que sap conciliar, perquè aquest és el seu model, la multitud d’identitats, de llengües, de creences i de referents que porten incorporades les persones que han decidit ser catalans en aquest temps que ens toca viure”.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquestes afirmacions durant la presentació del llibre Els de cinc rius a Catalunya, un manual bàsic adreçat a la comunitat panjabi que viu a Catalunya perquè pugui aprendre el català d’una manera fàcil i didàctica. El llibre ha estat editat per la Plataforma per la Llengua, amb el suport de la Generalitat i de la Comunitat Sikh de Catalunya. L’autor és Gagandeep Singh Khalsa, portaveu d’aquesta comunitat que aplega més de 12.000 persones a Catalunya.
 
Durant la seva intervenció, Carles Puigdemont també ha posat en relleu que “ser un país d’acollida no és només rebre, sinó també donar”, per exemple, “posant la llengua a disposició i fent-la més fàcil als que venen, donant comprensió, respecte i coneixement, interessant-se”. “No hi ha prou simplement d’acollir, cal que també donem”, ha conclòs.
 
El president Puigdemont ha recordat que a Catalunya hi ha més de 660.000 persones amb llengües maternes diferents del català o del castellà i que el 35% de la gent que hi viu són nascuts a fora, la meitat dels quals a l’Estat espanyol i l’altra meitat a l’estranger . I ha subratllat que “el país del futur ens interpel·la a tots i el volem fer amb els ciutadans nascut aquí o fora”.
 
Els de cinc rius a Catalunya permet comprendre i traduir les paraules més bàsiques del vocabulari català i panjabi i està dividit en tres apartats: vocabulari bàsic, verbs i conjugacions i situacions comunicatives. L’obra inclou també un pròleg del president Puigdemont, una presentació de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i una salutació del president de la Plataforma per la Llengua.
 
A més del president i de l’autor de l’obra, en l’acte, que ha tingut lloc a l’Auditori del Palau de la Generalitat, també ha intervingut el president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder. A l’inici de l’acte dos nens de la Comunitat Sikh han recitat poemes en català i panjabi.
Fotografies
Fotografia de grup

Fotografia de grup JPG 732KB

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte JPG 835KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat