Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
12-05-2017 18.21

President Puigdemont: "És fonamental atendre el desig de Catalunya de connectar-se a Europa a través del corredor Mediterrani"

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat aquesta tarda l’Automobile Barcelona, el renovat Saló de l’Automòbil, que també ha comptat amb la participació del president del Govern espanyol
  • El president ha assegurat que “convertir-nos en referents internacionals en l’àmbit de l’automoció és una gran oportunitat per al país i per al nostre sistema productiu”
Salutació dels presidents Puigdemont i Rajoy Els presidents Puigdemont i Rajoy se saluden abans del dinar amb motiu de l'Automobile Barcelona
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha destacat aquesta tarda, durant la cloenda del Congrés Connected Hub, que “és fonamental atendre el desig de les institucions públiques i econòmiques de Catalunya de voler estar connectats a Europa a través del corredor ferroviari Mediterrani”, que és un gran aliat per al sector de l'automoció. “Les administracions públiques tenen un paper clau per avançar cap al futur, ha remarcat el cap de l’Executiu, i per això ha assegurat que cal que “acompanyin a la iniciativa privada i l’estimulin perquè els projectes solvents es facin realitat”.
 
Així s’ha expressat Carles Puigdemont davant del president del Govern, Mariano Rajoy, i de la resta d’autoritats que participen a aquesta hora a la inauguració de l’Automobile Barcelona, el renovat Saló de l’Automòbil. Abans, ha tingut lloc el tradicional dinar inaugural que se celebra amb les marques que estan presents al Saló i la cloenda del Connected Hub.
 
El president ha remarcat que l’Automobile Barcelona és un nou pas per al sector per començar a caminar cap al futur”. Aquest nou projecte suma a l'exhibició de les novetats de l'automòbil un gran fòrum al voltant del nou paradigma del sector derivat de les noves tecnologies de connectivitat, vehicle autònom, mobilitat intel·ligent i sostenible i transformació digital de la indústria.
 
Puigdemont ha remarcat la importància de les tecnologies de la informació i la comunicació en el futur més immediat i ha celebrat que “amb aquest saló ni la indústria automobilística ni Catalunya no en queden al marge”. “Convertir-nos en referents internacionals en l’àmbit de la innovació, la tecnologia i l’automoció és un gran repte i una gran oportunitat per al conjunt del nostre sistema productiu i del nostre país”, ha afegit el cap del Govern, que ha subratllat que avui “l’ecosistema tecnològic de Catalunya és un dels més importants del sud d’Europa”.
 
En aquest sentit, ha destacat que el país és un dels majors hubs d’Europa en recerca i desenvolupament automobilístic i enginyer, de la mateixa manera que ho és a nivell de les TIC. “Potser per aquest motiu els esdeveniments tecnològics més rellevants del món tenen lloc a Catalunya i tecnologies com el cloud computing, la impressió 3D o el 5G estan tenint una forta presència en la nostra cadena de valor”, ha reblat.
 
Després de la cloenda del Connecting Hub, el president Puigdemont i el president Rajoy han fet un recorregut pels diferents estands ubicats al saló.  També hi han participat el president de l’Automobile Barcelona, Enrique Lacalle; els consellers d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i d’Interior, Jordi Jané; el president del Consell d’Administració de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, i el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, entre d’altres.
 
Fotografies
Puigdemont i Rajoy

Puigdemont i Rajoy JPG 1,868MB

Visita a l'Automobile Barcelona

Visita a l'Automobile Barcelona JPG 2,025MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat