Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
19-05-2017 19.52

President Puigdemont: "Celebrem que el Govern espanyol reconegui la possibilitat d'un referèndum d'autodeterminació de Catalunya"

  • El cap de l’Executiu i el vicepresident Junqueras han contestat el Govern de Madrid que li “traslladaran formalment la proposta per fer efectiva una consulta acordada” i, si hi ha entesa, ambdós governs “sotmetran l’acord als seus respectius Parlaments”
El president i el vicepresident durant la declaració. Autor: Rubén Moreno El president i el vicepresident durant la declaració. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha destacat aquesta tarda el “canvi de to” del Govern de Mariano Rajoy respecte el procés i, en resposta a les declaracions de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit que “celebrem que el Govern espanyol reconegui la possibilitat d’un referèndum d’autodeterminació de Catalunya”.
 
En declaracions als mitjans de comunicació, acompanyat del vicepresident Oriol Junqueras, el president ha contestat així a l’oferiment de l’Executiu espanyol i ha remarcat que, “tal i com està previst, el Govern de la Generalitat traslladarà formalment al Govern espanyol la proposta per fer efectiu aquest referèndum acordat”. “Acordat, tal i com proposa el Pacte Nacional pel Referèndum amb l’aval de centenars de milers de suports i del mandat del Parlament de Catalunya”, ha afegit.
 
El president ha remarcat que el Govern “està disposat a negociar les condicions d’aquest referèndum” amb Madrid i ha constatat, que, en cas d’arribar a una entesa, “els dos governs sotmetran aquest acord als seus respectius parlaments, al Congrés dels Diputats i al Parlament de Catalunya”.
 
Per la seva part, Oriol Junqueras ha reiterat que “el dret del poble català a l’autodeterminació és irrenunciable” i ha refermat el compromís del Govern d’exercir-lo. Per demostrar la voluntat real de diàleg, el vicepresident ha instat l’Executiu de Rajoy a “retirar les querelles” presentades contra els membres de la Mesa de Parlament “per permetre el debat i la votació del mateix tema que avui el Govern espanyol ha debatut al Consell de Ministres”. També ha demanat “emprendre les accions necessàries per aturar la judicialització de totes les persones i institucions que han escoltat i volen escoltar la veu dels ciutadans de Catalunya”.    
 
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat