Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
12-06-2017 20.36

President Puigdemont: "Si avui es manté el llegat de Pallach és perquè el seu pensament resisteix el pas del temps"

El cap de l'Executiu ha presidit al Palau de la Generalitat l'acte institucional en record del 40è aniversari de la mort del pedagog i polític Josep Pallach

El president entrega un ram de flors a la vídua de Pallach, Teresa Juvé. Autor: Jordi Bedmar El president entrega un ram de flors a la vídua de Pallach, Teresa Juvé. Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha presidit aquesta tarda al Palau de la Generalitat un acte institucional amb motiu dels 40 anys de la mort del pedagog, professor i polític figuerenc Josep Pallach.
 
El cap de l’Executiu ha destacat la persistència del llegat de Pallach i ha assegurat que si avui es manté viu “és perquè el seu pensament i acció resisteixen fenomenalment bé al pas del temps i, no només no envelleixen, sinó que a més maduren”. “La senzillesa, l’honestedat, el compromís i la lleialtat a les conviccions són lliçons que no caduquen mai”, ha reblat.
 
La seva mort prematura, als 56 anys, van impedir, com ha assenyalat el president, que fos un protagonista de la transició en la qual tant va treballar, però Puigdemont ha remarcat que “hi va ser present d’una manera molt marcada, perquè la colossal influència del seu pensament feia que ens el trobéssim arreu”.

“Era un home fidel a les conviccions i al seu país, i la seva manera d’entendre la política i la democràcia són d’una gran modernitat”, ha defensat el president, que ha afegit que es podria dir que Pallach “ja feia nova política quan la política nova que es començava a intuir just després de la mort de Franco ja estava tocada pel virus de l’envelliment prematur”.

A l’acte també hi han assistit la consellera de la Presidència, Neus Munté, i la vídua i la filla de Pallach, Teresa Juvé i Antònia Pallach, respectivament. També hi ha intervingut l’escriptor Amadeu Cuito, antic company del polític, i el president de la Fundació Josep Pallach, Josep M. Soler.
Fotografies
Entrega d'un ram de flors a la vídua de Pallach

Entrega d'un ram de flors a la vídua de Pallach JPG 1,898MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat