Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
14-06-2017 13.22

President Puigdemont: "Els funcionaris poden estar absolutament tranquils, ningú no serà forçat a res"

  • El cap de l’Executiu anuncia que a finals de juny el Govern presentarà “tots els detalls tècnics i legals que avalen que el referèndum es farà amb totes les garanties”
  • Durant  la sessió de control, el president explica que es crearà una borsa de treballadors voluntaris que vulguin col·laborar amb l'organització i la logística de la consulta
El president a la sessió de control El president a la sessió de control. Autor: Ruben Moreno
 
El president de la  Generalitat, Carles Puigdemont, ha enviat avui un missatge d'“absoluta tranquil·litat” als funcionaris perquè “ningú no serà forçat a res”. En el decurs de la sessió de control, el cap de l’Executiu s’ha queixat pel fet que s’hagi creat “una polèmica artificial, inflada i interessada, jugant amb la confusió de la gent sobre els funcionaris”. I ha assegurat que tot plegat, suposa una demostració del “desconeixement” del que ha passat a l’Estat espanyol en els darrers quaranta anys i del que preveu la legislació general electoral espanyola, ja que “enlloc diu que els funcionaris hagin de participar en l’organització de processos electorals”.
 
Per tant, ha afirmat que “els funcionaris poden estar absolutament tranquils, tant pel que fa a l’organització del referèndum com pel que fa a l’oferta d’ocupació pública”.
 
Així, el cap de l’Executiu ha anunciat que el Govern crearà una borsa de treballadors, “ja siguin funcionaris, o no” que voluntàriament estiguin disposats a col·laborar en el referèndum, tal i com “s’ha fet sempre i alguns ajuntaments han fet” . Ha explicat que s’hauran d’apuntar perquè el Govern els pugui acreditar com a “agents electorals” per poder participar en l'organització i la logística de la consulta i per poder “donar la garantia del procés electoral”. Tot plegat, ho ha dit en resposta a una pregunta del president de Junts pel Sí, Jordi Turull.
 
En la mateixa sessió de control i a preguntes del grup parlamentari de la CUP, el president Puigdemont ha anunciat que “a finals de juny, com a molt tard a principis de juliol, presentarem tots els detalls tècnics i legals que avalen que el referèndum es farà amb totes les garanties”“La voluntat del Govern és poder presentar tots els detalls a tothom, especialment a la ciutadania, perquè tingui l’absoluta certesa que el seu optimisme està ben fundat” i que el referèndum es farà “amb totes les garanties jurídiques, legals i tècniques”, ha afirmat.
 
D’altra banda, i en resposta al cap de files de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, el president ha volgut tornar a deixar clar,  una vegada més, que es compliran amb "els estàndards de la immensa majoria de referèndums dels països més democràtics".
 
Finalment,  el cap de l’Executiu ha assegurat que el retorn de la paga extra als funcionaris “és un  compromís irrenunciable del Govern”. En resposta al grup parlamentari de Ciutadans, ha afirmat que “ningú té més interès que el Govern d’aquest país a tenir les eines per retornar tots els drets que s’han anat retallant els darrers anys”. I ha denunciat que “la sobirania d’aquestes retallades era de l’Estat espanyol”.
 
 
“Pep Guardiola va fer un acte de dignitat democràtica”
 
En resposta al grup parlamentari del PP, el president ha destacat “la valentia” de Pep Guardiola per haver llegit el manifest de l’acte Referèndum és Democràcia d’aquest diumenge. “Per recórrer al primo de Zumosol de les clavegueres de l’Estat no cal ser molt valent”, ha dit, sinó que “la valentia és que sabent que et cauran tot tipus de  crítiques, una persona com el Pep Guardiola s’avingui a fer un acte de dignitat democràtica com és reclamar que la gent pugui votar”. “Cal ser molt valent per plantar-se davant de tota aquesta potència” i “continuar fidels al mandat del poble de Catalunya”, ha afirmat. I ha denunciat que el govern de l’Estat “té un problema seriós” si “s’escandalitza perquè algú reclama el dret a votar”.
 
 
 
Fotografies
El president a la sessió de control

El president a la sessió de control JPG 1,146MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat