Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
14-06-2017 21.47

President Puigdemont: "La cultura ens ha salvat com a societat i encara no li hem retornat prou reconeixement"

El cap de l'Executiu ha presidit la cerimònia de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2017 que ha tingut lloc al Teatre Municipal La Sala de Rubí

Fotografia de família amb tots els guardonats. Autor: Jordi Bedmar Fotografia de família amb tots els guardonats. Autor: Jordi Bedmar
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reivindicat aquest vespre el paper fonamental de la cultura en la nostra societat i ha assegurat que encara “no li hem retornat tot el que ha fet”. “A aquesta obra ingent que ens ha salvat mots i esperit li devem justícia, reconeixement i respecte. La cultura ens ha salvat com a societat viva, desperta i esperançada, que avui té una vocació imparable de contribuir al món a través de la creació més genuïna”, ha destacat.
 
Ho ha assegurat des del Teatre Municipal La Sala de Rubí, on aquest vespre s’ha celebrat l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2017 que concedeix anualment el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA).
 
Després d’entregar l’últim guardó de la nit al cantautor Raimon, el cap de l’Executiut ha destacat que “tenim la immensa sort de ser una nació que si hagués de triar un element que la identifica per sobre de les altres és la cultura”. Per aquest motiu, ha demanat donar més valor a aquesta matèria, “procurant que la societat participi més i millor de la cultura”, però també “bastint un model on els creadors puguin fer valer el seu talent, on els esforços privats tinguin els estímuls adequats i on les administracions entenguem que la cultura és la clau de volta que sosté la societat”.
 
“Us ho devem a tots vosaltres i, en nom del Govern, us ho vull agrair i reconèixer”, ha acabat dient el president.
 
Els guardons que s’han entregat aquest vespre reconeixen a figures i entitats que han contribuït i contribueixen a donar més rellevància a la cultura catalana, ja sigui per la labor intel·lectual, artística o d’identitat compartida que desenvolupen.
 
El CoNCA ha distingit enguany a: l’editor Josep Cots; la fotògrafa Maria Espeus; la Fundació Apel·les Fenosa; l’escriptor Joan Francesc Mira; el compositor Hèctor Parra; el cantautor Raimon; el director de FICOMIC (entitat organitzadora del Saló Internacional del Còmic i del Saló del Manga a Barcelona), Carles Santamaria; el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya; el director i productor de cinema Albert Serra, i l’actriu Emma Vilarasau.
 
Lluís Danès ha estat l’encarregat de la direcció artística de la gala, que s’ha emès en directe per Televisió de Catalunya. Hi ha hagut actuacions musicals del cantautor Roger Mas, acompanyat de dues ballarines de l’Esbart Dansaire de Rubí i d’un cor de nens cantaires de la SCIC; del músic islandès Halldor Mar i de Las Migas.
 
A l’acte també hi han assistit l’alcaldessa de Rubí, Anna Maria Martínez; el conseller de Cultura, Santi Vila; el president del CoNCA, Carles Duarte, i els membres del plenari; i el delegat territorial del Govern a Barcelona, Miquel Àngel Escobar, entre d’altres personalitats del món de la cultura i la societat civil.  
Fotografies
Entrega del guardó a Raimon

Entrega del guardó a Raimon JPG 1,318MB

Fotografia de família amb els guardonats

Fotografia de família amb els guardonats JPG 2,636MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat