Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
10-07-2017 14.26

El president Puigdemont felicita l'Associació Economia Social per "posar les persones i el progrés social al centre de l'activitat, enlloc de fer-ho sobre el capital"

La plataforma que s'ha presentat avui agrupa les diferents famílies de l'economia social catalana en una única entitat representativa

El president durant la presentació de l'associació de l'Economia Social de Catalunya El president durant la presentació. Autor: Ruben Moreno

 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha aplaudit aquest matí, durant l’acte de presentació de l’Associació Economia Social de Catalunya (ESCAT), la decisió de “valenta” de les entitats que en formen part de “posar les persones i el progrés social al centre de l’activitat, enlloc de fer-ho sobre el capital” i ha assegurat que aquesta és “una molt bona notícia pel país”.

En un acte que ha tingut lloc a Barcelona i acompanyat dels màxims representants que integren aquesta nova plataforma, el cap de l’Executiu s’ha mostrat convençut que aquest canvi de mentalitat no ha estat motivat només per la crisi. “La crisi ens ha ensenyat coses i hem fet bé d’aprendre’n i, segurament, ha estat una oportunitat  per fer-ho, ha dit, però ha assegurat que es tracta d’“una anticipació als temps que venen”, perquè suposa “una manera de dir que volem créixer i fer-ho d’una manera com ens demana la societat  i, sobretot, com ens demanaran  les futures generacions”, ha afegit. I “créixer responsablement, entranya també d’altres tipus de responsabilitat”, ha reblat.
 
L’entitat que s’ha presentat agrupa els principals actors de l’economia social i el tercer sector del país. Es tracta d’una “una realitat molt present al conjunt del territori” que   “té un pes molt important” i la seva creació respon al fet que “la societat civil té un paper protagonista a Catalunya”, ha dit.
 
En el decurs de la seva intervenció, Puigdemont ha situat els valors de l’economia social, la generació d’un discurs col·lectiu cap a la societat catalana en el seu conjunt, la vocació  d’incidència política social en la defensa d’un determinat model de societat i dels interessos de l’economia social com a alguns dels punt rellevants en aquesta organització.  I, en aquest context, ha assegurat que tot plegat té a veure amb “una actitud, uns valors i un comportament  molt propi de casa nostra, on la societat civil hi té un paper protagonista i on hi ha una idea determinada de servir  a l’’interès general i a la comunitat”.
 
Segons el president, es tracta també d’un model de l’economia de l'altruisme i la cooperació social, de la presa de decisions de forma participativa, heretat del model d'empresa cooperativa; del capital social com a complement capital finances i capital humà, on l’objectiu principal és el de servir als associats o a la societat en general per sobre de les finalitats de lucre, amb una forta autonomia i presència de la societat civil.
 
A més, el cap de l’Executiu ha volgut il·lustrat la importància del sector recordant que a Catalunya hi ha prop de 7.500 organitzacions, hi treballen gairebé 140.000 persones, té 2 milions de socis cooperativistes i una facturació de més de 7.800 milions d’euros. A més, ha recordat que representa un percentatge del PIB  “gens menyspreable” i en termes de generació d’ocupació indeslocalitzable també té un benefici en el conjunt del país "gens menor".
 
Tot plegat, segons el president, “no és aliè a la manera  com ens volem construir en les condicions que les volem millors tots plegats, perquè les necessitem, en les mereixem i les generem”, ha reblat.
 
A l’acte, que ha tingut lloc a les Cotxeres del Palau Robert, hi ha pres part el president de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, Perfecto Alonso; el president de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, Oriol Illa; el president de la Federació de Mutualitats de Catalunya, Jordi Busquet; el president de la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya¸ Joan Segarra,; el president de la Xarxa d’Economia Social i Solidària, Alfonso Bolado, i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello.
Fotografies
El president durant la seva intervenció

El president durant la seva intervenció JPG 1,301MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat