Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
12-07-2017 13.28

President Puigdemont: "Catalunya no té un problema amb el turisme, té una gran oportunitat"

El cap de l'Executiu assegura que la inversió de 2.000 milions d'euros de l'empresa Hard Rock expressa "confiança en el futur del país i en el Govern"


 
·        Carles Puigdemont posa en relleu que el procediment de lectura única en la tramitació de les lleis ja s’ha utilitzat al Congrés i qüestiona si el Parlament hi té menys dret que la Cambra espanyola
 
·        El president recorda que el vicepresident Junqueras té l'encàrrec d'organitzar el referèndum des del setembre del 2016, tal i com es va anunciar al seu dia
Sessió de control del Parlament El president Puigdemont durant la sessió de control del Parlament
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat aquest matí, en el decurs de la sessió de control del Parlament, que “Catalunya no té un problema amb el turisme sinó que té una gran oportunitat”. El cap del Govern ha recordat que aquest sector “representa en el PIB , en la creació de feina, i en la influència en d’altres sectors com el primari, una xifra prou important perquè no el menystinguem ni el posem sota la llum de la criminalització”, i ha reclamat que “tots siguem més responsables a l’hora de parlar-ne”.
 
El cap de l’Executiu ha respost així a la intervenció del grup parlamentari de la CUP, que ha expressat el seu rebuig al projecte de l’empresa Hard Rock a Salou i Vilaseca. Carles Puigdemont ha qualificat aquesta inversió, que ascendirà a uns 2.000 milions d’euros, de “gran notícia, llargament treballada per diversos governs, no exempt de dificultats, i que al final ha acabat molt bé, en la línia que tots volíem d’un projecte ambiciós i sostenible”. “Podem anar amb el cap ben alt perquè hem fet les coses no bé, sinó molt bé, i aquest serà un actiu d’aquest Govern”, ha insistit.
 
Per al president, el compromís de l’empresa nord-americana expressa, d’una banda, “confiança en el país”, perquè considera que Catalunya és digne de ser receptor d’aquesta inversió i pot crear els llocs de treball necessaris per garantir la viabilitat i sostenibilitat del projecte; de l’altra, “confiança en el nostre sector turístic” i més concretament en un territori molt fecund, amb molta expertesa i experiència; i “confiança en el Govern, perquè totes els passos que hem fet els hem fet d’acord, i acompanyant-nos mútuament”.
 
I ha afegit “vol dir també visió de futur perquè ningú anuncia una inversió d’aquestes característiques, ningú compromet la seva marca comercial que és el valor més important que té, el seu propi nom, si no creguessin en les possibilitats del nostre país i que som un territori sòlid on poder fer inversions serioses i de futur”. En aquest sentit, Carles Puigdemont ha detallat alguns dels indicadors econòmics com són la inversió estrangera, l’exportació i la creació d’ocupació que Catalunya lidera a l’Estat espanyol i a Europa.
 
El president ha recordat també que el projecte Hard Rock Entertainment World s’ubicarà en un dels territoris més castigats per l’atur, i ha adreçat la següent pregunta als diputats “a ningú li ha cridat l’atenció que la majoria dels ajuntaments de la zona, per no dir tots, del color que sigui, han lluitat al costat del Govern per fer possible aquesta inversió?”. “Ens sentim orgullosos”, ha reblat.
 
 
"L'Estatut que tenim avui no és el que van votar els ciutadans de Catalunya"
 
En un altre moment de la sessió, i en resposta al grup parlamentari socialista, que assegurava que amb el procediment de lectura única per a la tramitació de les lleis no es feia cas del que diuen els ciutadans i se salten l’Estatut, el president ha recordat que “l’Estatut que hi ha avui no és el que van votar els ciutadans”, i ha continuat “si parlem de qui vulnera allò que han votat els ciutadans és el Tribunal Constitucional amb els seus recursos”. Així, Carles Puigdemont ha ressaltat el fet que el procediment de lectura única l'han usat al Congrés per reformar la Constitució o avalar el relleu del cap d'estat; per això, ha reclamat al grup parlamentari socialista “espero que no considerin que el Parlament de Catalunya hi té menys dret que l’espanyol”.
 
 
“El vicepresident Junqueras té l'encàrrec d'organitzar el referèndum des del setembre del 2016"

Preguntat pel grup parlamentari popular si el vicepresident Junqueras té l’encàrrec d’organitzar el referèndum, el president de la Generalitat ha ironitzat dient “on estava vostè el setembre del 2016 quan vaig anunciar que el vicepresident té l’encàrrec del Govern d’organitzar-lo?”, i ha remarcat “és cert que ho té i l’està fent”. I ha afegit “el que està passant també al país és que hi ha una mobilització de la gent, que vol anar votar, perquè la única resposta que rep a la problemàtica que existeix és la que li proposa el Govern en forma d’urnes”.  
 
Fotografies
Foto intervenció president

Foto intervenció president JPG 1,462MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat