Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
04-09-2017 18.12

President Puigdemont: "Un referèndum mai no pot ser qualificat d'estafa, l'estafa seria impedir-lo"

El cap de l'Executiu ha fet una declaració institucional juntament amb el Premi Nobel de la Pau Ahmed Galai, qui ha expressat el seu suport al referèndum de l'1 d'octubre

El president i Ahmed Galai durant la compareixença El president i Ahmed Galai durant la compareixença. Autor: Ruben Moreno
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquesta tarda que “un referèndum mai no pot ser qualificat d’estafa, sinó tot el contrari, l’estafa seria impedir la seva celebració”. “Amb les urnes no es fa mai un cop d’estat, un cop d’estat seria prohibir-les”, ha reblat.
 
Carles Puigdemont ha remarcat que l’1 d’octubre “es farà un referèndum amb totes les garanties, homologable internacionalment i amb resultat vinculant” i ha afegit que “qualsevol intent d’impedir-lo, ja sigui per la via judicial o políticament, està destinat al fracàs, perquè la democràcia és imparable”.
 
El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant la declaració institucional que ha fet aquesta tarda, juntament amb el Premi Nobel de la Pau 2015, Ahmed Galai, qui ha expressat públicament el seu suport al referèndum de l’1 d’octubre, assenyalant que “les urnes mai no haurien de ser considerades com un problema, ni la causa d’un conflicte”, sinó com “la solució civilitzada i democràtica als conflictes”.
 
El suport d’aquest Premi Nobel s’afegeix al d’una cinquantena de personalitats, entre les quals cinc altres premis Nobel, que han subscrit el manifest Let Catalans Vote. Entre ells es troba el també Premi Nobel de la Pau Adolfo Pérez Esquivel, qui ha gravat un vídeo que s’ha projectat durant l’acte.
 
Carles Puigdemont ha expressat el seu agraïment i ha posat en relleu que “suports com el d’Ahmed Galai a la celebració del referèndum i com els de tanta i tanta gent d’aquest país que té ganes de votar són els que proporcionen, entre d’altres, moltes de les condicions perquè puguem exercir el nostre vot amb plena llibertat i normalitat”.
 
Durant la seva declaració, el president ha recordat que Catalunya “sempre ha presentat les seves reivindicacions de forma pacífica i democràtica”  i ha fet notar que en democràcia “el vot és la millor eina que té un país per poder expressar la seva opinió”. Per això, ha assegurat que el Govern convocarà el referèndum perquè “necessitem saber quin futur volen els catalans per al nostre país”.
 
Per la seva part, el Premi Nobel Ahmed Galai, que forma part de la Lliga tunisiana pels drets humans, una de les quatre entitats que integra el Quartet de Diàleg per la Pau de Tunísia, ha fet una crida “al govern espanyol i a les seves institucions, així com als seus homònims catalans, a treballar conjuntament perquè la ciutadania de Catalunya pugui votar el seu futur polític i que es negociï de bona fe en base al resultat”.
 
S’adjunta la declaració del president Puigdemont i del Premi Nobel.  
Fotografies
El president i Ahmed Galai

El president i Ahmed Galai JPG 870KB

El president i Ahmed Galai durant la compareixença (1)

El president i Ahmed Galai durant la compareixença (1) JPG 785KB

El president i Ahmed Galai durant la compareixença (2)

El president i Ahmed Galai durant la compareixença (2) JPG 773KB

Fitxers adjunts
Document

Declaració institucional del president Puigdemont PDF 121KB

Document

Declaració del Premi Nobel de la Pau Ahmed Galai PDF 119KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat