Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
04-09-2017 22.02

President Puigdemont: "Els països lliures són els que saben elevar l'esperit dels seus ciutadans a través de la cultura"

El cap de l'executiu inaugura el nou teatre sala polivalent "Cal Carrera" de Sallent

El president Puigdemont a la inauguració del teatre sala polivalent El president Puigdemont a la inauguració del teatre sala polivalent de Sallent / Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquesta tarda que “els països lliures, com volem que sigui el nostre, són els que saben elevar l’esperit dels seus ciutadans a través cultura, les arts i el coneixement”. El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions durant la inauguració del nou teatre sala polivalent Cal Carrera de Sallent, que s'ha construït a l'antic complex fabril tèxtil conegut com la Fàbrica Vella de Sallent.
El cap de l’executiu ha felicitat la iniciativa de Sallent perquè “és a través de la cultura que es fa ciutadania” i “allà on hi ha ciutadans no hi ha súbdits”.  En paraules del president Puigdemont, “val la pena dedicar tot el coratge per aconseguir que el nostre país sigui un país on val la pena viure-hi” i “on val la pena assumir riscos perquè el propòsit col·lectiu de dotar-nos d’un país, construït entre tots, sigui sobre bases decents com la cultura”.  
El president ha acabat la seva intervenció recordant que “quan s’obre un teatre s’obre una llum, i quan s’obre una llum és a les nostres mans que no s’apagui mai”. “La conquesta de la llibertat la fem a cada teatre, omplint-nos de contingut i de gent”, ha conclòs.
Prèviament, el president Puigdemont ha visitat l’Ajuntament de Sallent, on ha estat rebut per l’alcalde, David Saldoni. Després de signar el llibre d’honor i de trobar-se amb la resta de membres del Consistori, el cap de l’Executiu ha descobert la placa inaugural del nou equipament cultural de Sallent, on ha presenciat una breu representació teatral. L’han acompanyat el conseller de Cultura, Lluís Puig; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà.
 
Fotografies
Fotografia 1

Fotografia 1 JPG 709KB

Fotografia 2

Fotografia 2 JPG 810KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat