Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
05-09-2017 18.19

Cobertura informativa de l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya al Born Centre de Cultura i Mem˛ria

 
 
  • El president Puigdemont i la presidenta Forcadell encapçalaran la celebració, que tindrà lloc diumenge, dia 10, a les 22.00 hores
  •  Els mitjans que ho vulguin cobrir caldrà que s’acreditin abans d’aquest dijous, dia 7, a les 20.00 hores
  • TV3 oferirà senyal institucional de l’acte
  • L’espectacle, obra del director teatral Josep Maria Mestres, tindrà com a eix temàtic els drets Humans per la democràcia i la llibertat
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, presidiran aquest diumenge, 10 de setembre, l’acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que  tindrà lloc a les 22.00 hores a l’esplanada del Born Centre de Cultura i Memòria. La celebració comptarà amb la presència dels membres del Govern i de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, entre altres autoritats.
 
L’acte, organitzat conjuntament pel Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya, és una creació del director teatral Josep Maria Mestres que té com a eix temàtic els Drets Humans per la democràcia i la llibertat.
 
Partint de la Declaració Universal dels Drets Humans, proclamada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 1948, l’acte es dividirà en sis blocs, cadascun dels quals tractarà d’un dret universal: la llibertat de consciència i de pensament; la llibertat d’opinió i d’expressió de les idees i el pensament; el dret a la vida; el dret a la no discriminació per raça, gènere, opció sexual i posició social i econòmica; el dret a la lliure circulació i residència; el dret a l’educació, a la sanitat, la cultura i l’habitatge; el dret  al treball i a la remuneració justa; els drets de la infància, i amb la reivindicació dels infants a ser nens o nenes, no adults prematurs; els drets col·lectius, en especial el dret a la pau, la protecció del medi ambient, i un darrer bloc que tractarà sobre i el dret d’autodeterminació dels pobles.
 
Es rememorarà, entre d’altres, l’acció de Rosa Parks quan no es va voler aixecar del seu seient de l’autobús per cedir-li a un noi de raça blanca; la lluita de les primeres sufragistes per aconseguir el vot femení; la lliçó de vida de Neus Català als camps d’extermini; la lluita per la dignitat de les persones LGTBI, o la defensa de la llibertat d’expressió encarnada per Anna Politkóvskaia.
 
Participaran en l’acte els actors Jordi Bosch, Míriam Iscla, Mima Riera i Enric Cambray; el poeta i dramaturg Feliu Formosa; l’Orquestra de Cambra Terrassa 48; el Cor de Cambra Anton Brückner; el Cor Infantil de la Unió de Granollers; el grup musical Animal; els pianistes Ignasi Cambra i Xavier Lloses; els cantants Marina Rossell, Juan Manuel Galeas i Sara Pi, la ballarina Lali Ayguadé i el coreògraf Lisard Tranis.
 
Acreditacions
 
Per tal de cobrir informativament aquest acte caldrà acreditar-se prèviament davant d’aquest Gabinet de comunicació, abans d’aquest dijous, dia 7, a les 20.00 hores.  Per motius d’espai, només es facilitarà acreditació als periodistes de serveis informatius. L’acreditació habitual per accedir al Palau de la Generalitat no serà vàlida. S’haurà d’enviar un correu electrònic a premsa.president@gencat.cat, especificant nom i cognoms, DNI, mitjà pel qual es treballa i tasca que s’hi desenvolupa (redactor, fotògraf, etc.).
 
Les acreditacions es recolliran el mateix diumenge, dia 10, a partir de les 20.00 hores al punt que s’habilitarà a la mateixa esplanada del Born, a la confluència entre el carrer del Comerç i el carrer de la Fusina.


Televisions

TV3 donarà senyal institucional de l’acte a la resta de televisions per mitjà del repetidor de Collserola. El senyal estarà disponible a partir de les 21.45 hores.
 
S’habilitarà un espai a l’esplanada del Born (entre el carrer del Comerç i el carrer de la Fusina) perquè les televisions puguin agafar imatges de l’arribada del president de la Generalitat i la presidenta del Parlament passant revista a la formació de Gala del cos de Mossos d’Esquadra. Des d’aquest mateix punt les televisions també podran agafar el senyal institucional de l’acte distribuït per TV3.
 
Els mitjans que vulguin fer connexions en directe caldrà que es posin en contacte prèviament amb aquest Gabinet de comunicació per veure la disponibilitat d’espai. Les connexions es podran fer des del mateix punt de l’esplanada del Born habilitat per a televisions, fotògrafs i redactors.
 
En cas que es necessiti ubicar unitats mòbils, serà imprescindible comunicar-ho prèviament a aquest Gabinet. Els vehicles s’hauran d’aparcar al carrer de la Fusina. Donat que l’espai és limitat, les peticions s’atendran per ordre d’arribada. Aquest fet no eximeix de peticionar l’espai, com és habitual, a Via Pública. L’accés dels vehicles al lloc assignat s’haurà de fer abans de les 18.00 hores, ja que el trànsit estarà restringit a l’esplanada del Born.
 

Fotògrafs
 
Els fotògrafs disposaran de dos punts per prendre imatges. Un primer punt, el mateix habilitat per a les càmeres de televisió, des d’on podran agafar l’arribada del president Puigdemont i la presidenta Forcadell. El segon punt serà frontal a l’escenari principal, ubicat just davant la façana del Born Centre de Cultura i Memòria. Des d’aquí es podran prendre imatges de la hissada de la senyera i de l’acte institucional. Per a la hissada es recomana portar un objectiu de 300 mil·límetres.
 
Des d’aquest Gabinet de comunicació s’enviaran fotografies de l’acte, un cop hagi finalitzat.
 
 
Ràdios
 
Les ràdios podran prendre so de l’acte des de l’espai de premsa que s’habilitarà a la part esquerra de l’esplanada del Born (carrer del Comerç amb carrer de la Fusina).
 
En cas que es vulgui fer una programació especial s’haurà de comunicar prèviament a aquest Gabinet per tal de preveure la logística necessària.
 

Agències i diaris
 
Els redactors tindran un espai habilitat per a treballar a la mateixa esplanada del Born.
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat