Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
05-09-2017 21.00

President Puigdemont: "L'Estat ha fet un salt en l'estratègia de la por com a únic argument per intentar aturar l'inevitable 1-O"

El vicepresident Junqueras ha advertit que aquest "abús del Govern del PP interpel·la al conjunt dels demòcrates espanyols"

  • El cap del Govern ha assegurat que “l’única resposta que podem donar als excessos del Govern espanyol és la democràtica, serena i massiva”
El president Puigdemont i el vicepresident Junqueras aquesta tarda en roda de premsa al Palau de la Geneeralitat El president Puigdemont i el vicepresident Junqueras, durant la roda de premsa
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha denunciat aquesta tarda que l’Estat espanyol “ha fet un salt qualitatiu en l’estratègia de la por com a únic argument per intentar aturar l’inevitable 1 d’octubre”. El cap del Govern ha fet aquestes declaracions en una compareixença informativa conjunta amb el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, després de conèixer l’avís que ha fet avui el Tribunal de Comptes en què amplia la causa del 9N a set persones més i demana una fiança de 5 milions d’euros als investigats.
 
En aquest sentit, el president ha advertit que “l’Estat ha decidit incrementar les amenaces i les pors als ciutadans de Catalunya just a l’inici d'una setmana decisiva i històrica en què aprovarem la llei del referèndum i convocarem els ciutadans a votar l’1 d’octubre”.
 
Davant d’aquesta decisió, Carles Puigdemont ha assegurat que l’única resposta que podem donar als excessos del Govern espanyol és la democràtica, serena i massiva” i ha afegit que “aquest estil de construir estats no és el que volem per al nostre país”.
 
El president també ha posat en relleu que “s’han saltat garanties fonamentals del dret de defensa i processals en temps rècord, sense llegir-se ni esperar a rebre els expedients que ens havien demanat i situant-se a nivell declaratiu i, en determinats casos, en el terreny contrari a estat de dret”.
 
El cap de l’Executiu ha comparegut davant dels mitjans de comunicació després de reunir-se amb el president Mas i els presidents de les entitats sobiranistes per valorar la decisió del Tribunal de Comptes, un òrgan que ha definit com “dels més polititzats de l’Estat”. El president s’ha referit a aquesta “represàlia econòmica davant de l’èxit democràtic del 9N” com un “acte de confiscació del patrimoni de les persones afectades”.
 
“Res no aturarà l’1-O”
 
El cap de l’Executiu ha expressat el seu suport a aquestes persones i, a preguntes dels periodistes, ha recordat que “actuaven en nom del Govern de Catalunya” i ha afegit que “el Govern actuava en nom del poble català, que de manera reiterada, pacífica i transversal demana poder votar, decidir el seu futur”. “Aquest és un atac a tots els demòcrates que volem votar”, ha assegurat, i ha fet notar que “per més traves que vulguin posar els 25 dies que falten per al referèndum, res no ho aturarà”.
 
En aquesta mateixa línia, el president de la Generalitat ha posat en relleu que l’Estat “no se’n sortirà”, ja que “acabaran de convèncer aquella gent que té dubtes, perquè al final la tria no serà entre independència o no, sinó entre democràcia o no”.
 
Durant la compareixença, el vicepresident Junqueras també ha denunciat que el Govern espanyol “s’està saltant totes les normes bàsiques de la democràcia, que haurien de caracteritzar qualsevol estat occidental”. I ha afegit que aquest “abús del Govern del PP interpel·la al conjunt dels demòcrates espanyols”.
 
Fotografies
Fotografia de la roda de premsa

Fotografia de la roda de premsa JPG 6,877MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat