Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
07-09-2017 00.59

President Puigdemont, després de convocar l'1-O: "Ara és el moment de la ciutadania"

  • “Ningú té l'autoritat ni el poder d'incautar-nos el dret a decidir. No ens deixarem desnonar de la democràcia”

 

  • “És una decisió que correspondrà de prendre a la gent i no a cap Tribunal Constitucional deslegitimat fins a nivells impropis d'una democràcia”
El president Puigdemont i tots els membres del Govern signen el decret de convocatòria de l'1-O. Autor: Rubén Moreno El president Puigdemont i tots els membres del Govern signen el decret de convocatòria de l'1-O. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha comparegut aquesta nit davant els mitjans de comunicació després de la signatura del decret de convocatòria del referèndum que se celebrarà el proper 1 d’octubre i ha assegurat que “ara és el moment de la ciutadania, el moment de culminar aquest llarg procés”. “Convoquem, per tant, els ciutadans del nostre país a decidir de quina manera consideren que cal orientar futur de Catalunya: si per l'actual camí de l'autonomia i l’Estatut retallat o per un nou camí com a estat independent en forma de República”, ha reblat.
 
En paraules del president de la Generalitat, “ningú té l'autoritat ni el poder d'incautar-nos el dret a decidir, és dels catalans. No ens deixarem expropiar aquest dret. No ens deixarem desnonar de la democràcia. No ens deixarem anul·lar els nostres drets humans. Avui convoquem el referèndum perquè tothom decideixi”. “Els catalans, avui, tenim l'oportunitat de constituir-nos en un estat modern, democràtic i lliure”, ha afirmat el cap de l’executiu tot assegurant que “és una decisió que correspondrà de prendre a la gent. I no a cap Tribunal,  no a cap Consell de Ministres i no a cap Tribunal Constitucional deslegitimitat, desprestigiat i polititzat, fins a nivells impropis d'una democràcia”.
 
Durant la seva declaració institucional, el president Puigdemont ha recordat que “defensarem fins al final el dret de tots els catalans i catalanes a votar, a decidir, a ser ells i elles els qui determinin el seu futur.
A la defensa d'aquest dret i posem tot el que tenim; tot el treball, tot l'esforç i tota la voluntat i compromís. És el que hem de fer els governants quan a la història del seu país arriben moments com aquests; moments de cruïlla, moments decisius en què tots sense excepció assumim la nostra responsabilitat”.
 
El president Puigdemont, acompanyat de tot el Govern, ha signat el decret de convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre després de l’aprovació, per part del Parlament, de la Llei del Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya. Tal i com ha explicat el president de la Generalitat, ara “tothom té dret a dir la seva i té dret a pensar lliurement les seves opcions i les seves opinions davant el referèndum. Totes les opcions de resposta són iguals de legítimes i democràtiques. Votar sí, votar no o votar en blanc, forma part de l'exercici democràtic que totes les institucions haurien de protegir i haurien de defensar” i ha afegit que  “per això, no hi caben amenaces, ni pors, ni insults”.
Fotografies
Fotografia 1

Fotografia 1 JPG 929KB

Fotografia 2

Fotografia 2 JPG 721KB

Fotografia 3

Fotografia 3 JPG 567KB

Fitxers adjunts
Document

Decret de convocatòria del referèndum PDF 112KB

Document

Decret de normes complementàries PDF 208KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat