Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
07-09-2017 22.10

President Puigdemont: "No suspendran la democràcia a Catalunya, ni cap consell de ministres ni cap tribunal desprestigiat"

  • El cap de l’executiu explica que en menys de 24h ja s’han inscrit més de 16.000 voluntaris per col·laborar en la celebració del referèndum i 560 ajuntaments hi han donat suport
  • Adverteix en una entrevista a TV3 que "davant del tsunami de querelles hi haurà un tsunami de democràcia"
 
El president Puigdemont, durant l'entrevista amb Toni Cruanyes. Autor: Jordi Bedmar El president Puigdemont, durant l'entrevista amb Toni Cruanyes. Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquesta nit que “no suspendran la democràcia a Catalunya, noi cap consell de ministres ni cap tribunal desprestigiat”. El cap de l’executiu ha fet aquestes declaracions en una entrevista a 8tv després de l’anunci del Tribunal Constitucional de suspendre la Llei del Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya, aprovada ahir pel Parlament, i el decret de convocatòria de l’1-O.
 
Prèviament, durant una entrevista al TN Vespre de TV3, el president de la Generalitat ha afirmat que “davant del tsunami de querelles hi haurà un tsunami de democràcia”, responent, d’aquesta manera, a la decisió del govern espanyol de portar davant del TC totes les iniciatives del Govern encaminades a la celebració del referèndum d’autodeterminació, que se celebrarà el proper 1 d’octubre.
 
En paraules del cap de l’executiu, “el Govern continua a bon ritme amb els preparatius de l’1-O”. El president de la Generalitat ha explicat que en menys de 24h ja s’han inscrit més de 16.000 voluntaris per col·laborar en la celebració del referèndum i 560 ajuntaments han donat suport a la seva celebració. “No es pot dir a tota aquesta gent que no són demòcrates i no se'ls pot dir que estan participant de cop d'estat”, ha reblat.
 
Segons el president Puigdemont, estem davant “una querella general” i “una absència absoluta de comprensió de la voluntat majoritària del poble català de votar". Tal i com ha explicat, “el govern espanyol s’hauria de preguntar perquè després de sis anys de guerra bruta ens trobem a les portes del referèndum”. "Fa anys que estem demanant a crits que se'ns escolti i se'ns deixi votar”, ha afegit.
 
“No entenc quina gent pensa que els cops d’estat es fan amb urnes, llums i taquígrafs i un poble mobilitzat al darrere”, ha confessat el president a tv3. “El que hi ha al davant no és conflicte entre dos governs o dos parlaments. És entre una voluntat majoritària del poble de Catalunya de votar i un Govern que es nega a acceptar aquesta realitat”, ha conclòs.
 
Finalment, el president Puigdemont ha lamentat que l’actitud dels partits de “la classe política espanyola sucursalitzada” i ha recordat que “si volem un país nou, l’hem de fer molt diferent a la política espanyola que hem vist tristament representada amb la bronca que han protagonitzat alguns membres de l'oposició”. "No els interessa la llei, els interessa l'espectacle, crear batibull en una institució  que ens va costar de recuperar, per poder dir que al Parlament hi ha molta crispació", ha sentenciat.
 
Fotografies
Fotografia de l'entrevista

Fotografia de l'entrevista JPG 587KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat