Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
10-09-2017 19.29

President Puigdemont: "En aquelles hores tenebroses ens vau ajudar a trobar la llum i l'esperança"

  • El cap de l’Executiu afirma que la “resposta ràpida, professional, coral i coordinada” dels cossos policials i d’emergències davant dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils ha “aconseguit proporcionar a tota la ciutadania la confiança en els seus servidors públics”
 
  • Carles Puigdemont ha encapçalat l’acte de lliurament de la Medalla d’Honor del Parlament en la categoria d’Or al Cos de Mossos d’Esquadra, a la Guàrdia Urbana de Barcelona, a la Policia Local de Cambrils i als serveis d’emergències
 
El president passant revista a la formació de gala del Cos de Mossos d'Esquadra abans de lliurar la Medalla d'Honor del Parlament El president passant revista a la formació de gala del Cos de Mossos d'Esquadra. Autor: Ruben Moreno
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont ha encapçalat aquest vespre l’acte de lliurament de la Medalla d’Honor del Parlament en la categoria d’Or al Cos de Mossos d’Esquadra, a la Guàrdia Urbana de Barcelona, a la Policia Local de Cambrils i als serveis d’emergències per la seva actuació davant dels atemptats terroristes del 17 d’agost passat a Barcelona i Cambrils. “Us hem d’agrair que en aquelles hores tenebroses ens ajudéssiu a trobar la llum i l’esperança”,ha afirmat el cap de l’Executiu.
 
El president Puigdemont ha destacat la “resposta ràpida, professional, coral i coordinada” de tots els efectius policials i d’emergències, feta “de manera exemplar” amb “un únic objectiu, atendre les víctimes i els seus familiars i perseguir els responsables”. “Heu aconseguit proporcionar a tota la ciutadania sense excepció aquella confiança en els seus servidors públics”, ha afirmat Carles Puigdemont. I ha afegit: “sabem que cada dia que no reculem ni un mil·límetre en la nostra determinació i compromís contra la violència, el terror i les guerres guanyem”. “Avui ens sentim més forts gràcies a l’exemple de tots vosaltres que ens heu ensenyat que cal persistir en la manera de com hem decidit viure i de plantar cara i superar i totes i cadascuna d’aquestes proves per doloroses i dramàtiques que siguin”, ha reblat.
 
A més dels tres cossos policials, els serveis d’emergències distingits són Protecció Civil, el Sistema d’Emergències Mèdiques, el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona, l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya, Bombers de Barcelona, Bombers de la Generalitat i la Creu Roja.
 
El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha agraït el reconeixement en nom dels guardonats. I també ha intervingut en l’acte la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.
 
 
La Medalla d’Honor del Parlament
 
La Mesa del Parlament va acordar el 22 d’agost per unanimitat, a proposta de la presidenta, concedir la Medalla d’Honor a aquests serveis públics per reconèixer “la dedicació, l’esforç i la valentia” que han mostrat el conjunt dels seus integrants. “Davant d’uns fets traumàtics d’una violència extrema, han actuat amb enorme professionalitat, determinació i esperit de servei amb l’objectiu de protegir el conjunt de la ciutadania i dominar amb rapidesa l’amenaça terrorista”, remarca l’acord, que destaca també “el suport i l’acompanyament emocional i psicològic” prestat a víctimes i familiars, i “la forma i el contingut” de les explicacions públiques facilitades a la ciutadania.
 
Així mateix, tal com recull l’acord, “per mitjà de la concessió d’aquesta distinció als servidors públics, la Mesa vol fer extensiu l’agraïment i el reconeixement a la resta de cossos de seguretat i a tots els voluntaris que han participat amb generositat i esperit cívic en la resposta als atemptats”.
Fotografies
El president durant la seva intervenció

El president durant la seva intervenció JPG 1,889MB

El president passant revista a la formació de gala dels Mossos d'Esquadra

El president passant revista a la formació de gala dels Mossos d'Esquadra JPG 5,726MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat