Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
01-10-2017 12.31

President Puigdemont: "La violčncia injustificada de l'Estat espanyol l'avergonyirŕ per sempre"

  •  El cap del Govern ha votat aquest matí a Cornellà de Terri, després que la Guàrdia Civil hagi entrat per la força al pavelló municipal de Sant Julià de Ramis
Votació del president referčndum El president exercint aquest matí el seu dret de vot a Cornellŕ de Terri

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha exercit aquest matí el seu dret a vot al municipi de Cornellà de Terri,  després que la Guàrdia Civil hagi entrat per la força en el poliesportiu municipal de Sant Julià de Ramis i hagi requisat les urnes.

El cap del Govern, en declaracions posteriors als mitjans de comunicació, ha denunciat aquesta utilització de la força contra els ciutadans, i ha assegurat que “l’ús injustificat, irracional  i irresponsable de la violència per part de l'Estat espanyol no només no atura el desig dels catalans de poder votar pacíficament, democràticament, sinó que avui queda encara més clar als ulls dels que encara tenien dubtes i a ulls del món, el que ens estem jugant en jornades com la d’avui”.”
 
“Violència, porres, bales de goma, agressions indiscriminades contra gent que pacíficament s’havia concentrat per protegir urnes, paperetes i col·legis electorals és el que hem vist”, ha dit. I ha continuat “crec que avui està tot dit. La imatge exterior de l'Estat espanyol ha continuat empitjorant i avui ha arribat a unes quotes de vergonya que l’acompanyaran per sempre ” .
 
I ha subratllat “avui la imatge de dignitat, coratge i valentia de tanta gent anònima que aquestes hores està fent cua, que està vencent la por i les intimidacions també ens acompanyarà per sempre”. “Jo vull agrair a l’alcalde de Sant Julià, a tots els veïns i veïnes que avui amb molta dignitat han estat testimonis de la brutalitat policial absolutament injustificada que avergonyirà per sempre aquells que l'estiguin justificant”, ha reblat.
 
S'adjunta la declaració institucional que ha fet el president després de votar.
 
Fotografies
Foto votació (1)

Foto votació (1) JPG 142KB

Foto votació (2)

Foto votació (2) JPG 154KB

El president visitant pavelló Sant juliŕ de Ramis

El president visitant pavelló Sant juliŕ de Ramis JPG 2,541MB

Fitxers adjunts
Document

Declaració institucional del president PDF 193KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat