Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
08-06-2018 12.18

El president Torra envia una carta a Arrimadas reiterant que el Govern "no posa cap condició al diàleg"

  • El cap de l’Executiu remarca la seva “disposició màxima” a parlar amb tothom” i defensa els “símbols i proclames a favor de la democràcia, la llibertat i els drets del ciutadania”
  • Quim Torra confia que en les properes hores puguin iniciar amb la líder de l’oposició “el diàleg que mereix la població del nostre país, que confia que els seus representants tinguin actituds cíviques i dialogants”
carta
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha respost per carta la líder de l’oposició, Inés Arrimadas, reiterant-li la seva “disposició màxima al diàleg amb tothom”, especialment amb el seu partit. “En el nostre cas, no posarem cap condició al diàleg. No li demanarem a vostè o al seu partit que renunciïn al seu projecte polític per a poder establir un diàleg reposat i respectuós”, explica Torra. I afegeix que “aquest diàleg, i una actitud menys crispada al Parlament i en l’actuació política, és allò que demana una ciutadania prou madura per a prendre les decisions que vulgui sobre el futur polític del nostre país”.
 
Després que Arrimadas hagi considerat en una missiva que la pancarta ubicada a la façana del Palau no mostra neutralitat institucional, el president ha insistit que el seu Govern “serà ferm en la defensa dels drets civils, humans i polítics de la ciutadania de Catalunya”. “Els símbols a què feu referència en la vostra carta no són ideològics o partidistes”, ha subratllat el cap de l’Executiu, sinó que es tracta de “símbols i proclames a favor de la democràcia, la llibertat i els drets de la ciutadania, que em dol que vostè o el vostre partit no puguin compartir”.
 
Torra remarca en la seva carta de resposta que les seves actuacions sempre estaran guiades per “les decisions que prengui en cada moment el poble de Catalunya”. “La meva preocupació més gran és sempre la radicalitat democràtica a Catalunya i a qualsevol racó del món, també a l’Estat espanyol”, argumenta, i reitera que la democràcia “no és tan sols el respecte de la llei”, sinó “sobretot que les lleis siguin respectuoses amb la voluntat de la ciutadania”. “Adequar les lleis a aquesta voluntat és obligació de qualsevol governant compromès amb la democràcia”, rebla.
 
El president de la Generalitat reitera la seva invitació de reunió a Inés Arrimadas per “poder parlar tranquil·lament de qualsevol cosa que consideri oportuna en el format que considereu oportú”. “Aquests espais de respecte i de franquesa són imprescindibles per a qualsevol país amb dirigents madurs i responsables”, afegeix. “Esperant que, en les properes hores, puguem iniciar aquest diàleg que mereix la població del nostre país, que confia que els seus representants tinguin actituds cíviques i dialogants”, conclou la missiva.
Fitxers adjunts
Document

Carta del MHP a Inés Arrimadas PDF 38KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat