Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
09-06-2018 14.33

President Torra: "El Major Trapero tÚ tota l'admiraciˇ, respecte i suport del poble de Catalunya per una actuaciˇ exemplar i impecable"

  • El cap de l'Executiu i el conseller d'Interior es van reunir ahir amb Josep Lluís Trapero per oferir-li la seva restitució en el càrrec
  • Quim Torra, que avui ha visitat la Fira de la Gamba de Palamós, ha subratllat que totes les propostes per solucionar el conflicte català “són benvingudes” perquè el Govern vol “debatre amb Pedro Sánchez mesures concretes”
  • Ha explicat que la conversa amb el president espanyol va ser “molt cordial” i que “cap dels dos no vol una reunió de foto, sinó de contingut, de diàleg i de negociació”
El president i la consellera JordÓ visitant la Fira de la Gamba de Palamˇs. Autor: Jordi Bedmar El president i la consellera JordÓ visitant la Fira de la Gamba de Palamˇs. Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat aquest matí la seva “admiració, respecte i suport” al Major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, per “un servei exemplar a la ciutadania en tot moment” i “una actuació professional impecable”. “Li vull traslladar un agraïment molt sincer de tot el poble de Catalunya per la seva professionalitat i servei al país”, ha subratllat.
 
El cap de l'Executiu ha fet aquestes declaracions després que ahir el Major Trapero rebutgés ser restituït en el càrrec, tal i com li va oferir el president, en una reunió que van mantenir al Palau de la Generalitat acompanyats del conseller d'Interior, Miquel Buch. El Major dels Mossos va agrair l'oferiment, però considera que assumir aquesta responsabilitat davant la seva situació processal no seria convenient pel bon funcionament de l’organització policial ni tampoc per a la seva persona. “Per nosaltres hagués estat un gran honor que ho hagués acceptat, però entenem perfectament la seva posició, perquè ell sempre pensa en l'interès del país i del cos dels Mossos d'Esquadra, a qui ha servit amb lleialtat en tot moment”, ha manifestat Torra.
 
Des de Palamós, on avui ha visitat la Fira de la Gamba acompanyat de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, el president també s'ha referit a les paraules de la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, que avui ha apostat per una reforma de la Constitució per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya. “Benvingudes totes les propostes”, ha afirmat, perquè “el que volem és debatre amb Pedro Sánchez sobre propostes concretes i, a partir d'aquí, començar les negociacions”. “Cadascú parteix de les seves posicions, però nosaltres hem insistit a anar a una negociació sense condicions”, ha remarcat.
 
Sobre la imminent reunió amb el president espanyol, Quim Torra ha confirmat que ahir van mantenir una “conversa breu, però molt cordial” per telèfon on es van emplaçar a reunir-se “al més aviat possible”, tot i que encara no s'ha concertat una data. “Cap dels dos no vol una reunió de foto, sinó de contingut, de debat, de diàleg i de negociació”, ha remarcat Torra, que ha insistit de nou que “no ens basten gestos, sinó que necessitem solucions i les necessitem de forma urgent”. En la trobada, el president exposarà al seu homòleg espanyol “tot allò que interessa el país: la situació dels drets i llibertats, els drets socials i el dret a l'autodeterminació”.
Fotografies
El president i la consellera JordÓ visitant la Fira de la Gamba de Palamˇs

El president i la consellera JordÓ visitant la Fira de la Gamba de Palamˇs JPG 2,137MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat