Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
12-06-2018 13.55

El president Torra envia una carta als mandataris europeus refermant l'aposta del nou Executiu catalÓ pel diÓleg i la negociaciˇ

  • El cap del Govern deixa clar a l’escrit que els valors europeus continuaran sent “l’eix vertebrador de l’acció de govern”
 
carta

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha adreçat avui per carta als mandataris europeus, per tal d’informar-los personalment que Catalunya disposa d’un nou president i d’un nou Govern. El cap de l’Executiu posa en relleu en l'escrit que aquests nomenaments han tingut lloc “en una situació anòmala, de conflicte obert entre les institucions catalanes i l’Estat espanyol, amb polítics catalans demòcrates i honorables en presó provisional, acusats de rebel·lió sense haver-hi cap sentència ferma, així com amb el Molt Honorable president Sr. Carles Puigdemont, altres membres del seu govern i antigues diputades del Parlament de Catalunya que es troben a l’exili”.
 
El cap de l’Executiu remarca en la missiva que el nou Govern “manté la voluntat de fonamentar-se en els valors de la solidaritat, la diversitat i la cohesió” i que “continuarà apostant fermament pel diàleg i la negociació com a eines per resoldre les discrepàncies polítiques”.
 
Quim Torra recorda les paraules que va pronunciar “solemnement” durant el seu discurs d’investidura al Parlament de Catalunya, refermant que “el debat, el diàleg i les urnes” són l'única via per fer progressar la nostra societat. “No hi ha millor expressió de diàleg i debat que aquella que culmina amb un absolut respecte a la llibertat de cadascú per expressar-se, opinar i decidir-ho tot”, ressalta el president.
 
El president explica als mandataris que l’objectiu dels nous consellers i d’ell mateix és desenvolupar polítiques que facin de Catalunya un país pròsper i socialment just, en el marc d’una Europa més forta, justa i equitativa”, perquè, ressalta, “seguim convençuts de la voluntat clarament europeista de la societat catalana”.
 
Així,i en aquesta línia de vocació europea dels catalans, el president subratlla que “compartim els valors de respecte de la dignitat humana, la llibertat, la democràcia, el pacifisme, la igualtat, l’estat de dret i el respecte dels drets humans, inclosos els drets de les persones que pertanyen a minories, que fonamenten la Unió Europea”. Per tot això, Torra deixa clar que “aquests valors constituiran l’eix vertebrador de la nostra acció de govern”.
 
El president finalitza la seva missiva amb els versos de l’estrofa final de l’himne de les Nacions Unides, que va compondre Pau Casals i amb lletra de poeta W.H. Auden, on destaca la frase “Where Fate is Freedom”:  “On el destí és la llibertat”.
 
La carta, enviada avui, s’ha adreçat als presidents, primers ministres i ambaixadors dels països europeus.
 
 
Nota: S’adjunta un exemplar de la carta
 
 
 
Fitxers adjunts
Document

Exemplar de la carta als mandataris europeus PDF 47KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat