Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
13-08-2018 22.53

El president Torra apel·la a l'esperit de Talamanca: "O llibertat o llibertat"

  • El cap de l’executiu rebutja la querella contra la mesa del Parlament i afirma que “no pot passar”
El president Torra a l'acte de commemoració de la batalla de Talamanca El president Torra a l'acte de commemoració de la batalla de Talamanca (Fotografia: Andreu Puig)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha apel·lat aquest vespre a recuperar l’esperit de Talamanca. "Venim del referèndum de l’1 d’octubre i de la declaració d’independència, per fer efectiva la república necessitem tota la capacitat de sacrifici, tota la disposició fins les últimes conseqüències”, ha afirmat durant l’acte de commemoració de la batalla de Talamanca, que s’ha celebrat avui en aquesta vila del Bages. I ha recordat que “el 1714 Barcelona va resistir perquè tenia tot un país al darrere”. En paraules del cap de l’executiu, “si no som lliures, no som res”i per aquest motiu ha tancat la seva intervenció fent una crida: “O llibertat o llibertat”. A més a més, el president Puigdemont ha fet arribar un vídeo on també ha instat recuperar l’esperit de Talamanca i ha demanat la llibertat dels presos polítics.

El president Torra ha estat acompanyat per la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps; així com pel vicepresident del Parlament, Josep Costa, i la secretària de la cambra, Ariadna Delgado. Durant la seva intervenció, ha tingut paraules de suport cap a la Mesa del Parlament davant la querella que Ciutadans ha interposat contra aquest organisme i ha assegurat que “això no pot passar”. “Un parlament està per parlar, discutir i votar”, ha conclòs.
 
El president de la Generalitat ha fet una ofrena floral al monument als caiguts a la batalla de Talamanca. Durant l’acte, també hi ha intervingut l’alcalde de Talamanca, Josep Tarín, i el membre del secretariat nacional de l’ANC, Josep Antolí.
 
Abans de participar a la commemoració de la batalla de Talamanca, el president Torra ha fet una visita a les tines de pedra seca de les valls del Montcau i ha recordat que “són un patrimoni que hem de preservar i posar en valor”. Són unes construccions de pedra utilitzades antigament per produir el vi en els mateixos camps en els que es cultivaven. Es troben repartides pel vessant nord-oest del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i la seva àrea d'influència, formant un patrimoni etnològic i històric únic a tot Catalunya.
Fotografies
El president Torra a la commemoració de la batalla de Talamanca (1)

El president Torra a la commemoració de la batalla de Talamanca (1) JPG 891KB

El president Torra a la commemoració de la batalla de Talamanca (2)

El president Torra a la commemoració de la batalla de Talamanca (2) JPG 966KB

El president Torra a la commemoració de la batalla de Talamanca (3)

El president Torra a la commemoració de la batalla de Talamanca (3) JPG 637KB

El president Torra ha vistat les tines de pedra seca de la vall del Montcau

El president Torra ha vistat les tines de pedra seca de la vall del Montcau JPG 529KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat