Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
14-09-2018 22.16

President Torra: "Que ningú abarateixi el somni, el nostre objectiu és fer la República catalana"

  • El cap de l’Executiu ha encapçalat a Cardona l’acte commemoratiu dels 304 anys de la guerra de Successió
  • Quim Torra ha apel·lat al poble de Catalunya a què “siguem tots fins al final en la defensa dels nostres drets civils, socials i nacionals”
El president i l'alcalde, en l'ofrena floral al monument de l'Onze de Setembre. Autor: Rubén Moreno El president i l'alcalde, en l'ofrena floral al monument de l'Onze de Setembre. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat aquest vespre la seva “plena confiança en el poble de Catalunya” que, ha dit, “no falla mai, com ho ha demostrat un cop més aquest 11 de setembre omplint la Diagonal”. “Vam sortir amb un clam claríssim, que ningú no s’enganyi, que ningú abarateixi el somni, el nostre objectiu és fer la República catalana”, ha advertit.
 
En aquesta mateixa línia, Quim Torra ha apel·lat al poble de Catalunya a què, “com l’11 de setembre no es va fallar i tothom hi va ser fins al final, siguem-hi tots també fins al final en la defensa dels nostres drets civils, socials i nacionals”.
 
El cap de l’Executiu ha donat aquest missatge des de Cardona, on ha participat en la commemoració dels 304 anys del final de la guerra de Successió, que es fa en el marc dels actes de celebració de l’Aplec del 18 de Setembre que cada any commemora aquesta vila. “Cardona no fallarà, no falla mai, com sé que no fallarà el poble de Catalunya”, ha assegurat.
 
El president també ha insistit que “hi ha una causa general contra l’independentisme, que no té cap altra missió que fer-nos por” i ha afegit que “estic al millor lloc per dir que no tenim por, no l’hem tinguda mai, que Cardona no va tenir por el 1714 i no té por el 2018, perquè mai es pot tenir por de la llibertat”.
 
La visita del cap de l’Executiu a Cardona, ha començat a l'Ajuntament, on ha estat rebut per l'alcalde, Ferran Estruch, i la resta de membres del consistori i ha signat el llibre d'honor. A continuació, el president i l’alcalde han fet una ofrena floral al monument de l'Onze de Setembre. Tot seguit, han pujat al castell, on ha tingut lloc la recreació històrica Viurem lliures o morirem.
 
L’Aplec del 18 de Setembre està organitzat per l’Associació Cultural 18 de Setembre amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cardona, l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural i nombroses entitats de la vila. Té com a objectius principals commemorar, recordar i divulgar aquests fets històrics, així com reivindicar les llibertats perdudes i fomentar la cultura popular catalana. L’Aplec s’allargarà fins al pròxim 18 de setembre, amb més recreacions i altres actes.
Fotografies
Ofrena floral

Ofrena floral JPG 1,547MB

Quadres escènics a la pujada al castell

Quadres escènics a la pujada al castell JPG 1,224MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat