Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
16-09-2018 23.05

President Torra: "Avui hem fet un Sant Cugat: Contra els crits, nosaltres la paraula, i contra els xiulets, les cançons"

  • El cap de l’Executiu ha participat en la marxa per la República i en la inauguració de la plaça de l’U d’octubre, que s’ha fet a aquest municipi del Vallès Occidental
El president, durant l'acte
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest vespre que “fins ara sabíem que era fer un Tortosa, però avui sabem que és fer un Sant Cugat. I un Sant Cugat és que contra els crits, nosaltres la paraula; contra els xiulets, les cançons i contra les bronques, alegries”.
 
Amb aquestes paraules, el cap del Govern ha expressat el seu agraïment per l’actitud que han tingut les persones que han participat aquesta tarda a Sant Cugat del Vallès en la primera marxa per la República, organitzada per l'ANC i l'Ajuntament d'aquest municipi, amb la col·laboració d'Òmnium Cultural i ADIC. En acabar la marxa, el president Torra i l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Carmela Fortuny, han inaugurat la plaça de l'U d'octubre.
 
El president s’ha mostrat satisfet per la forma com han reaccionat els participants en l’acte davant les provocacions, remarcant que “aquest és el país que m’estimo; un país que és alegre, que surt als carrers per defensar els seus drets civils, socials i nacionals, que són de tots, fins i tot dels que xiulen”. “També per ells ens manifestem i això ho ha d’entendre tothom”, ha reblat.
 
En aquesta mateixa línia, Quim Torra també ha posat en relleu que “fer un Sant Cugat és dir que no tenim por, és dir que tirarem endavant, vol dir que tenim la força de la gent, que tenim el coratge per fer-ho i, sobretot, l’esperança de la llibertat”. I ha afegit que “segurament ens trobarem que haurem de fer alguns Sant Cugat, com vam fer uns Tortosa”, però “l’important és que persistim”.
 
Abans de la marxa, el cap de l’Executiu ha fet una visita institucional a l’Ajuntament de Sant Cugat, on ha estat rebut per l’alcaldessa i altres membres del consistori i ha signat el llibre d’honor. En l’acte han acompanyat el president els consellers de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró.
Fotografies
El president durant la marxa

El president durant la marxa JPG 1,16MB

El president durant l'acte

El president durant l'acte JPG 1,105MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat