Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
05-10-2018 19.43

President Torra: "L'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras millora la salut dels ciutadans i ens situa al capdavant de la recerca i la innovació"

Va ser creat el 2010 per la Generalitat i la Fundació Josep Carreras per potenciar la investigació biomèdica i la medicina personalitzada en la leucèmia

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat a Badalona aquest centre que genera “un potencial econòmic, industrial i tecnològic que posiciona Catalunya a l’òrbita dels països més avançats
El president Torra ha inaugurat l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (Foto: Rubén Moreno) El president Torra ha inaugurat l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (Foto: Rubén Moreno)
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquesta tarda que “la recerca i la innovació en salut constitueixen un marc d’activitat fonamental per millorar no només la salut dels ciutadans de Catalunya sinó també per projectar el futur de tot el país”. El cap de l’Executiu ha inaugurat aquesta tarda a Badalona l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC), un centre que, en paraules del cap de l’executiu, “està vinculat amb el projecte estratègic de país de convertir Catalunya en capdavantera en la recerca i la innovació”.

L’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carrera va ser fundat l’any 2010 pel Govern de la Generalitat i la Fundació Josep Carreras per potenciar la investigació biomèdica i la medicina personalitzada en el camp de la leucèmia i altres malalties oncohematològiques. Una iniciativa que, tal i com ha explicat el president Torra, genera “un potencial econòmic, industrial i tecnològic que ens situa a l’òrbita dels països més avançats” i  permet “millorar les condicions de vida dels ciutadans”.
 
Durant la seva intervenció en l’acte inaugural, el president Torra ha volgut posar en relleu que aquest centre permetrà “exportar al món el millor de la societat catalana: la solidaritat”. En aquest sentit, ha volgut agrair al tenor Josep Carreras la seva tasca en favor de la investigació en el camp de les ciències de la salut. “Espero que aquest centre no sigui un punt i final de la vostra acció solidària sinó un punt i seguit”, ha conclòs. El president de la Generalitat ha tingut paraules d’agraïment també pels presidents Montilla, Mas i Puigdemont, així com els consellers de Salut i alcaldes de Badalona que han treballat per poder tirar endavant aquesta iniciativa científica. “El més rellevant és entendre que els grans projectes de país tenen sentit si la cadena no s’interromp, si som capaços d’entendre que tots plegats som baules que es necessiten les unes a les altres i que se succeeixen per poder tirar endavant projectes com aquest que ens situen al capdavant dels centres de recerca del món”, ha explicat posant l’accent en la col·laboració público-privada que ha permès inaugurar avui aquest institut científic.
 
El president Torra no ha deixat escapar l’oportunitat de posar en valor la tasca dels professionals sanitaris, “uns professionals excel·lents als quals hem de donar tots els recursos perquè no s’hi val a comptar només amb la seva vocació”. Tal i com ha explicat davant del públic assistent, “han de poder fer la seva feina amb les millors condicions possibles” per mantenir “el seu notable nivell d’excel·lència”.
 
Durant l’acte inaugural el president de la Generalitat ha recordat que “aquest projecte s’inclou dins un projecte global de país que es configura al voltant del sistema de recerca de Catalunya, especialment la recerca en ciències de la salut i biomedicina, que s’ha convertit en un referent de primer ordre internacional amb un gran potencial per a l’atracció de talent”. En el cas de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, hi treballen 150 persones, entre personal investigador i de suport. En total hi ha 20 grups de recerca que tenen en marxa més de 70 projectes en 12 línies d’investigació diferents.
 
Abans de l’acte institucional d’inauguració, el president ha pogut conèixer de primera mà les instal·lacions en una visita en què ha estat acompanyat del president de la Fundació, Josep Carreras; del director científic de la Fundació, el professor Evarist Feliu, el principal impulsor del projecte; del director científic del Campus ICO-GTE de l’Institut, el doctor Francesc Solé; del secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau; del secretari de Govern, Víctor Cullell; del director general de Recerca i Innovació en Salut, Albert Barberà; de l’alcalde de Badalona, Alex Pastor, i del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernández.
Fotografies
El president Torra inaugura l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (1)

El president Torra inaugura l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (1) JPG 1,011MB

El president Torra inaugura l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (2)

El president Torra inaugura l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (2) JPG 867KB

El president Torra inaugura l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (3)

El president Torra inaugura l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (3) JPG 932KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat