Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
31-10-2018 18.19

President Torra: "Continua la repressió i ho veurem aquest divendres amb els escrits d'acusació de la Fiscalia"

  • Durant la seva estada a Camprodon, Quim Torra ha descobert la placa que dona nom a l'espai U d'octubre d'aquesta localitat i ha presidit el 125è aniversari de Birba
  • A Ripoll, el president de la Generalitat ha visitat l’empresa Sodeca
El president Torra, durant la visita a les instal·lacions de Birba. Autor: Rubén Moreno El president Torra, durant la visita a les instal·lacions de Birba. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat avui que a Catalunya “continua la repressió” per part de l’estat espanyol i ha augurat que això també “es veurà aquest divendres amb els escrits d’acusació de la Fiscalia” per les causes obertes contra l’1 d’octubre.
 
Davant aquesta situació i "davant eventuals sentències no absolutòries", el cap de l’Executiu s’ha mostrat taxatiu i ha assegurat que caldrà “dir prou a aquesta farsa i aquesta causa general contra l’independentisme”.
 
Durant l’acte que de descoberta de la placa que dona nom a l’espai U d’octubre a Camprodon, el president també ha tingut paraules de reconeixement pels presos polítics i exiliats i pels milers de ciutadans, alcaldes i regidors que estan processats per “haver donat la cara per nosaltres”, ha dit, i ha afegit que no es pot “tolerar aquesta  repressió política, que és injustificable”.

En aquest context, el president ha insistit que cal “resoldre el conflicte polític de Catalunya, exercint el dret a l’autodeterminació”, un dret que ha qualificat “d’inalienable” i que ha assegurat “pertany al poble de Catalunya i és innegociable”.  Nosaltres estem defensant  la causa justa de la independència”, ha afegit. I ha aprofitat la seva intervenció per reiterar que “aquest poble no s’aturarà i ja no pot mirar enrere, perquè mirar enrere ja no és cap opció.  No hi ha cap alternativa a anar avançant cap a la llibertat i a fer efectiva la república catalana”, ha reblat.
 
“El poble ja no té por i és capaç d’enfrontar-se a un repte tant difícil com és enfrontar-se a l’Estat, davant del qual nosaltres alçarem sempre la bandera de la pau, de la  no violència, de la democràcia i de la defensa aferrissada i fins a l’últim alè de la nostra llibertat i de la nostra dignitat”, ha continuat el president.
 
Amb tot, ha advertit que davant “els temps que vindran” caldrà “sacrificis”. I per això ha demanat unitat d’acció “amb la mateixa determinació de l’1 d’octubre i amb la força del 3 d’octubre”.

Prèviament a aquest acte, el cap de l’Executiu ha fet una visita institucional a l’Ajuntament camprodoní, acompanyat de l’alcalde F. Xavier Sala i la resta de membres del consistori.
 
 
Visita del president al Ripollès

Durant la seva estada al Ripollès, el cap de l’Executiu ha visitat a les noves instal·lacions de Sodeca, a Ripoll, on ha insistit en les bones dades macroeconòmiques de Catalunya, “davant de les projeccions volgudament catastrofistes” que alguns pronosticaven. “Resulta que l’economia catalana va molt bé. Portem vint trimestres consecutius creixent amb percentatges superiors als de la resta de l’estat i el nostre atur s’ha reduït en l’últim trimestre del 2018 un 15% respecte l’any anterior”, ha remarcat Torra. “Per tant, hem de tenir molt clar que estem en un bon moment i l’hem de saber aprofitar”, ha afegit.
 
El president ha agraït a Sodeca “la fidelitat a la terra i als orígens” i ha destacat la seva aposta per la internacionalització amb una exportació de més del 50% de la producció fora de l’estat. “Aquest és el camí. El món és nostre també des de Ripoll”, ha assenyalat.
 
Sodeca, especialista en el disseny i fabricació de ventiladors industrials, sistemes de ventilació i extractors per a l'evacuació de fums en cas d'incendi, està present en cinc continents i prop de 120 països arreu del món. A l’acte, hi han intervingut també l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell. i el director general de l’empresa, Josep Font.
 
Després d’aquesta visita, el cap de l'Executiu s’ha traslladat fins a la Colònia Estebanell, on ha presidit l’acte commemoratiu del 125è aniversari de Birba. Torra ha posat en valor la “capacitat  d’esforç” d’una empresa centenària com aquesta, que ha sabut mantenir “una fórmula de qualitat, tradició i innovació”, i ha assegurat que aquesta fórmula és la que com a país  “hem d’exportar arreu”.
Fotografies
Visita a Birba

Visita a Birba JPG 1,181MB

Visita a Birba

Visita a Birba JPG 1,034MB

Visita a Camprodon

Visita a Camprodon JPG 1,9MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat