Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
06-11-2018 19.47

President Torra: "Fa 30 anys vam iniciar un camí d'èxit amb les oficines exteriors de comerç, ara internacionalitzarem la causa política de Catalunya"

  • El cap de l’Executiu ha denunciat les “ingerències” per part de l’estat espanyol,  “amb la seva xarxa de diplomàcia abocada a actuar en contra dels interessos del nostre país”
  • El president, acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement, ha encapçalat l’acte amb motiu del trentè aniversari de les Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de la Generalitat
  • Des de la seva creació, la xarxa d’ACCIÓ ha permès materialitzar més de 20.000 projectes i per cada euro invertit se n'han generat gairebé 32 en exportacions
El president Torra durant la seva intervenció al 30è aniversari d'ACCIÓ (Foto: Ruben Moreno)
El president Torra durant la seva intervenció al 30è aniversari d'ACCIÓ (Foto: Ruben Moreno)
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha posat en valor aquesta tarda la tasca de les Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de la Generalitat, assenyalant que “ara, com vam fer fa 30 anys, hem iniciat un nou camí per a la internacionalització, ara internacionalitzarem la causa política de Catalunya”. Quim Torra ha advertit que “la situació actual és inacceptable”, amb “mig govern a la presó i mig a l’exili”. I ha assegurat que “això, per molt que s’esforcin a impedir-ho, té un impacte internacional molt gran”.
 
El cap de l’Executiu ha posat en valor la importància de la internacionalització durant l’acte commemoratiu del 30è aniversari de les Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de la Generalitat, que ara formen part de la xarxa d’ACCIÓ, i que tenen com a objectiu acompanyar les empreses catalanes en els seus processos d’expansió internacional.
 
El president ha posat en relleu que amb la creació d’aquesta xarxa, l’any 1988, “vàrem saber trobar un camí d’èxit per a la internacionalització de la nostra economia” i que els resultats de la seva feina “són l’exemple més evident que l’acció exterior de Catalunya és positiva”.
 
Quim Torra ha denunciat que, malgrat aquests bons resultats, “hi ha qui, per motius purament polítics, no li agrada aquest sistema d’èxit i vol liquidar l’acció exterior del Govern en qualsevol de les seves formes”. N’ha posat com a exemples “el qüestionament de l’estat espanyol a les delegacions del Govern a l’exterior, posades constantment sota la seva lupa autoritària”, les “limitacions a missions empresarials” i les “ingerències en la representació institucional amb una xarxa de diplomàcia estatal - finançada també amb diners catalans - abocada a actuar en contra dels interessos de Catalunya”. “Ho fan perquè saben que, fora d’aquí les complicitats són moltes; saben que la causa catalana cada cop és més coneguda i compartida”, ha conclòs.
 
Durant la seva intervenció, el president ha destacat que en aquests 30 anys les Oficines Exteriors “han permès materialitzar més de 20.000 projectes” i que “per cada euro d’inversió en aquesta xarxa es van generar gairebé 32 euros en exportacions i prop de 17 en captació d’inversió estrangera”.
 
En l’acte també hi ha intervingut la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, qui ha assegurat que “queda demostrat que l'aposta audaç que es va fer fa 30 anys per obrir les primeres oficines va ser encertada”. I ha afegit que aquesta  xarxa “és un instrument que s’ha consolidat com un gran actiu per al foment de les exportacions, l’atracció d’inversió estrangera i l’impuls de la cooperació tecnològica internacional”. També ha destacat que “en l’àmbit de la captació d’inversions s’ha vist un degoteig d’inversions tecnològiques, com ara el centre d’intel·ligència artificial d’Amazon o hubs digitals de Nestlé, Lidl i Asics”.
 
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat