Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
07-11-2018 14.54

President Torra: "La sentència d'Estrasburg i l'exili català demostren que on som forts i hem de posar el focus és a Europa i al món"

  • El cap de l’Executiu retreu al grup socialista la seva manca d’“humanitat” amb els presos polítics i el seu suport al 155
El president Torra, en un moment de la seva intervenció. Autor: Jordi Bedmar El president Torra, en un moment de la seva intervenció. Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest migdia que “una de les lliçons de la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), d’Estrasburg, i de tot el que ha passat amb l’exili català durant aquest any és que on som forts, on hem de virar estratègicament i on hem de posar tot el focus és a Europa i al món”. “És allà on la mediació internacional que estem buscant ha de tenir ressò i estic absolutament convençut que el trobarem”, ha reblat.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquesta afirmació davant del ple del Parlament, en resposta a una pregunta del grup de Junts per Catalunya. Durant la seva intervenció, Quim Torra ha recordat que la sentència del TEDH en el cas d’Arnaldo Otegi “no ha estat el primer revés que ha patit la justícia espanyola, que ve patint severíssims revessos judicials amb la internacionalització dels nostres exiliats, a  Alemanya, Bèlgica, Escòcia, Suïssa”. I ha insistit que, “arreu, els nostres companys són lliures i aquí hem d’anar a les presons per poder parlar amb ells”.
 
Aquesta sentència d’Estrasburg, ha explicat el president, “és una bona notícia perquè ens recorda que hi ha tribunals superiors als que podem apel·lar davant de l’arbitrarietat i la injustícia”. I ha assenyalat que “no es pot desacreditar més la justícia espanyola, perquè ja està a nivell zero de crèdit”.
 
“La possibilitat que tenim de guanyar-nos algun dia la justícia per als nostres presos polítics serà segur sempre als tribunals europeus”, ha subratllat el cap del Govern. I ha afegit que la sentència del TEDH “ens dona la raó en la denuncia que no hem deixat de fer sobre l’absència de justícia en una causa general que és plena de venjança”.
 
En un altre moment de la sessió de control i en resposta al grup parlamentari del PSC, el cap de l’Executiu ha retret als socialistes que "avui tenien una oportunitat d'or per humanitzar-se i  tornar al camí d'una certa humanitat”.  Torra ha acusat el president d’aquest grup de fer un “exercici de cinisme”, i li ha fet notar que el seu partit va donar suport a l’aprovació de l’article 155  i va ser “els qui van treure el fur al Govern i als parlamentaris”. El president ha acabat preguntant-li: “què han fet vostès des que els nostres presos polítics són a la presó?”.
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat