Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
07-11-2018 21.20

El president Torra demana preservar "el llegat de pau del Cardenal Vidal i Barraquer i el d'una església compromesa amb el país"

  • El cap de l’Executiu encapçala la commemoració del 150è aniversari del naixement del religiós de Cambrils
El president Torra durant la seva intervenció a l'acte del 125è aniversari del naixement del Cardenal Vidal i Barraquer (Foto: Rubén Moreno) El president Torra durant la seva intervenció a l'acte del 125è aniversari del naixement del Cardenal Vidal i Barraquer (Foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presidit avui la commemoració del 150è aniversari del naixement del Cardenal Vidal i Barraquer que s’ha celebrat al Palau de la Generalitat i ha demanat “tenir present el llegat de pau del Cardenal Vidal i Barraquer i de l’església compromesa que va apostar per la pau, el país, la llibertat i la cultura”.

El cap de l’Executiu ha recordat també que el cardenal de Cambrils va morir a l’exili i el seu cos no va poder ser enterrat a Catalunya fins la recuperació de la democràcia. En aquest sentit, ha tingut paraules de record pels exiliats i els presos polítics, tot insistint en que és “intolerable” que s’estiguin demanat 200 anys de penes de presó als impulsors del referèndum de l’1 d’octubre. “Com podem tirar endavant el país? Com podem permetre que la llibertat estigui compromesa?”, s’ha preguntat el president Torra i ha afegit que “no podem oblidar la memòria del país i de tota la gent que vam perdre a l’exili”.
 
A la commemoració també hi ha participat la consellera de Justícia, Ester Capella, que ha explicat que “d’ell vam aprendre que un estat laic pot conviure amb la tradició religiosa practicada per la societat” i que “és necessari el diàleg constant entre les institucions públiques i les autoritats eclesiàstiques”. Per la seva banda, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, també ha dedicat uns paraules al Cardenal Vidal i Barraquer.
A l’acte, l’historiador i director de l’Arxiu Arxidiocesà de Tarragona, Manuel M. Fuentes, ha pronunciat una conferència que ha glossat la figura del religiós català.  Amb motiu del 150 aniversari del naixement del Cardenal Vidal i Barraquer, i 75è aniversari de la seva mort, l'Ajuntament de Cambrils i entitats de Cambrils ha organitzat un seguit d'activitats que es desenvoluparan al llarg de tot l'any.
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat