Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
29-12-2018 21.20

El president Torra assisteix a la representació dels Pastorets de Súria

  • Més de 300 col·laboradors fan possible la representació, amb 92 anys d'història
Fotografia de família amb tots els actors (Autor: Jordi Bedmar) Fotografia de família amb tots els actors (Autor: Jordi Bedmar)
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assistit aquesta tarda a la representació dels Pastorets de Súria. Més de 300 col·laboradors, entre actors, músics, cantaires i equip tècnic, fan possible des de 1926 aquesta obra, que segueix el text de Josep Maria Folch i Torres "Els Pastorets o L'Adveniment de l'Infant Jesús", amb música pròpia d'Anton Malats i Gallés i Joan Pelfort.
 
En finalitzar la funció, el president ha felicitat i elogiat públicament tot l'equip que fa possible els Pastorets. "Us agraeixo tants anys de compromís amb aquesta representació, perquè fer Els Pastorets és fer país", ha destacat.
 
"És un retorn a la infància i alhora és un homenatge a Folch i Torres, perquè el fet que a centenars de ciutats catalanes se segueixi representant el seu text vol dir que és una obra que segueix present en tots nosaltres", ha dit Torra en acabar l'obra.
 
El cap de l'Executiu ha recordat que ja va ser present a la representació que els Pastorets de Súria van fer fa dos anys al Palau de la Generalitat, coincidint amb el 90è aniversari de l'espectacle surienc i amb el centenari de l'estrena del text de Folch i Torres, i ha assegurat que "no pot passar cap altre Nadal més sense que es facin Els Pastorets al Palau". Una tradició, ha afegit, que li agradaria que comencessin els Pastorets de Súria. 
 
Durant la representació d'aquesta tarda s'ha fet un petit homenatge als presos polítics i exiliats introduint uns versos dedicats a ells dins de l'obra. El president els ha agraït especialment el gest en un Nadal "que vivim amb tristesa i angoixa perquè la seva presó i el seu exili són també nostres".
Fotografies
Fotografia 1

Fotografia 1 JPG 1,357MB

Fotografia 2

Fotografia 2 JPG 969KB

Fotografia 3

Fotografia 3 JPG 1,77MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat