Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
11-01-2019 14.13

Els presidents Torra i Puigdemont reiteren la negativa a tramitar els pressupostos de l'estat "perquè no hi ha cap novetat en la resolució del conflicte polític"

  • Remeten als grups parlamentaris del Congrés la posició sobre els comptes “perquè ni el Govern ni el Parlament tenen cap capacitat de decisió”
  • Destaquen que “no és un problema de partides pressupostàries concretes, sinó de drets fonamentals que s'estan violant”
  • Ambdós presidents s’han reunit a la Casa de la República, a Waterloo, per analitzar el nou curs polític
Els presidents Torra i Puigdemont, atenent els mitjans de comunicació. Autor: Rubén Moreno Els presidents Torra i Puigdemont, atenent els mitjans de comunicació. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president Carles Puigdemont  han assegurat aquest matí que la decisió sobre els pressupostos de l’estat “pertany als grups parlamentaris al Congrés”. “Ni el Govern ni el Parlament de Catalunya tenen cap responsabilitat ni cap capacitat de decisió” pel que fa a la tramitació o l’aprovació dels comptes ha explicat Puigdemont; però, ha ressaltat, que el que sí poden que poden fer és “acompanyar aquells grups parlamentaris que ja han explicitat públicament i reiteradament la seva negativa a aprovar-los”.
 
Quim Torra i Carles Puigdemont han fet aquestes declaracions després de reunir-se aquest matí a la Casa de la República, a Waterloo, per tal d’analitzar el nou curs polític.
 
Sobre un eventual augment de les inversions de l’estat a Catalunya com a contrapartida per a l’aprovació dels pressupostos, els presidents han deixat clar que “no es tracta d’un problema de promeses, en portem una col·lecció”. I han afegit “és un problema d’execució pressupostària, i de quins mecanismes tenim per fer respectar les lleis davant l’incompliment flagrant del govern d’Espanya, i sobre això no hi ha cap proposta”.
 
Tot i això, han recordat que “no estem en un escenari de negociació de partides pressupostàries, ni el Govern català ni les majories parlamentàries som negociadors d'això”, sinó que “estem tractant d'una resolució política a un conflicte polític”. Per tant, han insistit que “això no va de partides pressupostàries concretes, va de drets fonamentals que s'estan violant, especialment el dret a l'autodeterminació de Catalunya”.  I han reblat: “els catalans no poden votar lliurement, no poden decidir el seu futur, i, en aquest sentit, no hi ha cap novetat”.
 
El president Torra ha coincidit amb el vicepresident Pere Aragonès que “no hi hauria cap crisi al Govern, perquè segur que Esquerra Republicana i el PDCat actuarien a l’uníson, i em remeto a les seves declaracions”.
Fotografies
Reunió

Reunió JPG 1,002MB

Atenció als mitjans

Atenció als mitjans JPG 948KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat