Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
29-01-2019 13.31

El president Torra remarca que el Govern "estą absolutament compromčs" amb la cultura i que treballarą per "les seves reivindicacions legķtimes i raonables"

  • El cap de l’Executiu i la consellera de Cultura han rebut al Palau els guanyadors dels XI Premis Gaudí de Cinema
El president Torra amb Joan Pera, la consellera Borrąs i Isona Passola. Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest matí que el Govern “està absolutament compromès” amb la cultura i que treballarà per donar resposta a “les reivindicacions legítimes i raonables” del sector. “El compromís del Govern hi és, ens posarem amb tot i amb totes les reivindicacions que calgui”, ha remarcat el cap de l’Executiu, que s’ha mostrat confiat a “poder-nos-en sortir també amb la taxa de l’audiovisual, que ja vam avançar que ens hi tornem a posar”.
 
Així s’ha expressat Quim Torra en la recepció que aquest matí ha ofert al Palau de la Generalitat als guardonats amb els XI Premis Gaudí que diumenge va atorgar l’Acadèmia del Cinema Català. També hi ha assistit la presidenta de l’ens, Isona Passola.
 
“Necessitem un sector audiovisual potent, que la llengua catalana sigui present a les pel·lícules i que la indústria cultural catalana ens ajudi a fer aquest país que, com cent anys enrere, volem bastir sobre la cultura i la llibertat dels creadors”, ha afirmat el president en el seu discurs.
 
Torra ha remarcat que la Catalunya que volem construir s’ha de bastir sobre els pilars de “llibertat, cultura i talent”, i que “el món del cinema i l’audiovisual representen precisament això”. I ha afegit: “El millor que pot exportar Catalunya són els seus creadors”.
 
Per la seva part, la consellera de Cultura, Laura Borràs, també ha manifestat el compromís del Govern amb el sector i ha reivindicat la “sobirania audiovisual” de Catalunya. Ha assenyalat que, després que fos “tombada la taxa de l’audiovisual, hem estat fent equilibris d’enginyeria econòmica per continuar tenint els recursos”, amb la voluntat que “tothom que tingui talent pugui fer tota mena de produccions”.
Fotografies
El president Torra amb Joan Pera, la consellera Borrąs i de la presidenta de l'Acadčmia de Cinema Catalą

El president Torra amb Joan Pera, la consellera Borrąs i de la presidenta de l'Acadčmia de Cinema Catalą JPG 985KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat