Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
02-02-2019 16.28

El president Quim Torra anuncia que el proper 12 de febrer assistirà al judici de l'1-O

  • El cap de l’Executiu reitera que ell i el seu Govern “faran d’altaveu dels presos polítics i exiliats” davant el món durant el judici
  • Quim Torra ha visitat avui la Fira de la Candelera de Molins de Rei i l’Ajuntament de la mateixa localitat
El president Torra durant la visita a la Fira de a Candelera de Molins de Rei El president Torra durant la visita a la Fira de la Candelera de Molins de Rei (Fotografia: Jordi Bedmar)
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat avui des de Molins de Rei que té previst “assistir” a la primera de les sessions del judici de l’1-O, el proper dia 12 de febrer, i ha insistit que durant la seva celebració, ell i el seu Govern pensen fer d’”altaveu de presos polítics i exiliats” davant la comunitat internacional. “Serem la veu dels nostres companys, polítics presos i dels nostres exiliats” i “farem arribar un clam per la justícia”, ha assegurat.
 
En declaracions a la premsa, el cap de l’Executiu ha afirmat que els líders jutjats, per qui ha tornat a “reclamar la seva absolució”, pensen “denunciar la injustícia que s’està vivint a Catalunya” i ha explicat que els presos polítics es presentaran al judici amb la intenció d’”acusar l’estat espanyol de les pràctiques antidemocràtiques  i d’haver vulnerat els seus drets civils i humans més elementals”.

El president s’ha mostrat convençut que el judici no és només contra els presos polítics que avui són a les presons o els que hauran de declarar a partir del dia 12, sinó que es tracta d’un judici “contra el poble de Catalunya, contra la democràcia i contra el dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya” i per tant, ha afegit, “la resposta haurà de ser una resposta democràtica”.

Quim Torra ha explicat que ell i el seu Executiu “multiplicaran les visites” arreu del món  per  “multiplicar així la nostra veu” i per “fer arribar aquest clam de justícia que expressa el poble de Catalunya per tot el món”.
 
En ser preguntat com afectarà  el judici en les relacions amb l’estat, el president ha reiterat que no pensen abandonar “la bandera del diàleg, dels drets civils i del dret a l'autodeterminació”, perquè, ha afegit: “nosaltres som els del diàleg, els de la no violència, i els de les propostes polítiques”. I, en aquest sentit, ha explicat que ha convocat per dimarts vinent la taula del diàleg dels partits polítics catalans.
 
“Nosaltres demanem coratge i valentia al president del Govern espanyol perquè afronti els canvis democràtics que l'estat espanyol necessita i perquè afronti d'una vegada el repte democràtic del dret a l'autodeterminació de Catalunya”, ha afegit. “Aquesta és l'única fórmula possible i és una fórmula democràtica, escrupolosament i pulcrament democràtica, que és el que estem demanant al Govern espanyol”, ha reblat.
 
El cap de l’Executiu ha fet un recorregut per la 168a Fira de la Candelera de Molins de Rei, acompanyat de l'alcalde d'aquesta població, Joan Ramon Casals, després de visitar l’Ajuntament. Posteriorment, en una entrevista a Radio Molins, ha explicat que el vicepresident del Govern l’acompanyarà el dia 12 a Madrid per assistir també al judici.
 
La visita del president de la Generalitat a Molins de Rei ha acabat amb el lliurament dels premis del Concurs de Planter.  
Fotografies
Fotografia de la visita del president a la Fira de la Candelera de Molins de Rei

Fotografia de la visita del president a la Fira de la Candelera de Molins de Rei JPG 1,747MB

Fotografia de la visita del president a la Fira de la Candelera de Molins de Rei 2

Fotografia de la visita del president a la Fira de la Candelera de Molins de Rei 2 JPG 656KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat