Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
06-02-2019 13.15

President Torra: "Davant d'un judici simulat, la nostra resposta serà sempre democràcia i dret d'autodeterminació"

  • Davant del ple del Parlament, ha anunciat que aquest cap de setmana anirà a Madrid amb el vicepresident Aragonès a visitar les preses i els presos polítics
El president intervenint en la sessió de control. (Autor: Rubén Moreno) El president intervenint en la sessió de control. (Autor: Rubén Moreno)
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha denunciat aquest matí que el judici als presos i preses polítics és “una farsa, un judici simulat, contra la democràcia i el dret a l’autodeterminació i ho denunciarem arreu”. I ha assegurat que “la nostra resposta serà sempre democràcia i dret  d’autodeterminació, que són les nostres línies vermelles”.
 
Durant la seva intervenció en la sessió de control al Parlament, el cap de l’Executiu ha insistit que “no anem a defensar-nos de res, anem a acusar l’estat de tota aquesta farsa i d’haver vulnerat els nostres drets i les nostres llibertats i això ho farem a tot arreu”.
 
Quim Torra també ha deplorat la “indecència” i les “condicions miserables” amb què es va fer el trasllat a Madrid de les preses i els presos polítics. I ha anunciat que aquest cap de setmana els visitarà, juntament amb el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, “per veure’ls, animar-los, donar-los tota la força i saber què està passant”.
 
 
Combatre les fake news de l’estat espanyol

D’altra banda, en resposta al grup d’ERC, el president ha titllat de “deplorable” viure en un estat que “es dedica en cos i ànima a propagar fake newsi que, “davant el fracàs de la marca Espanya” ha creat “òrgans específics per fer-ho”, com és el cas de l’Espanya Global. “La fake news més immensa a la qual ens hem enfrontat els últims mesos és la de la violència, que ha portat els nostres companys a la presó i l’exili”, ha lamentat el president, que ha denunciat que aquest fals relat “és una operació d’estat” contra la qual “ens hem d’alçar per evitar que pugui imposar-se”.
 
El cap del Govern també s’ha referit a la segona reunió de l’Espai de Diàleg que es va fer ahir al Palau de la Generalitat, en resposta al grup de Catalunya en Comú-Podem. I ha assegurat que va servir per fer patent “la transparència, la confiança i la responsabilitat de dir-nos tant el que l’estat va proposar-nos com el que el Govern de Catalunya ha proposat”. Torra ha destacat que les aportacions que es van fer van propiciar que fos “una taula de diàleg  més organitzada, més calendaritzada i on es debatés amb profunditat”.
 
Per contra, el president ha retret a la líder de Ciutadans que no hagi assistit a cap de les reunions amb partits que s’han celebrat al Palau. “El que és vergonyós i indignant és que vostè, que és la líder de l’oposició, no faci de líder de l’oposició. Deixi de fer espectacle i faci política d’una vegada”, ha remarcat el president, que ha lamentat que des de C’s “només volen la bronca”. “Seguin a la taula del diàleg; vinguin a negociar, a parlar i a fer política”, ha demanat.
 
 
Missatge de suport als Mossos

El president Torra també ha aprofitat la seva intervenció davant el ple per “refermar” el seu “compromís i suport explícit”, així com el del conseller d’Interior i el del Govern, a la policia nacional de Catalunya, perquè, ha dit, “ens permeten fer la nostra feina i ens garanteixen la seguretat a nosaltres i als ciutadans de Catalunya”. Per això, ha insistit “tenen la meva absoluta confiança”.
 
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat