Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
21-02-2019 15.36

President Quim Torra: "Avui es jutja l'independentisme civil, un moviment democràtic i respectuós"

  • El cap de l’Executiu apel.la als demòcrates perquè considera que s’està  jutjant “els drets d’expressió, de manifestació, de concentració i de protesta”
  • “Som aquí per donar suport a Carme Forcadell, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, tres líders de l’independentisme civil”, assegura Torra
El president Torra atenent els mitjans de comunicació davant del Tribunal Suprem El president Torra atenent els mitjans de comunicació davant del Tribunal Suprem
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest migdia que amb la declaració que ha fet avui Jordi Sánchez davant el Tribunal Suprem es demostra que “precisament el que es jutja és l'independentisme civil, un moviment democràtic i respectuós” i,  per tant, “el moviment independentista que posa sobretot els drets civils, la tolerància, el respecte i la no-violència damunt de la taula”, però que també “defensa fins a les últimes conseqüències el dret a l'autodeterminació del poble de Catalunya”.
 
En declaracions davant els mitjans després d’assistir al judici contra l’1-O, Torra s’ha mostrat convençut que el qui fou líder de l’Assemblea Nacional Catalana ha aconseguit “desmuntar una per una de les grans fake  i “una per una totes les presumptes acusacions” de suposada “violència del moviment independentista”. Perquè, ha explicat, els fets ocorreguts davant la Conselleria d’Economia, que ha recordat “estan gravats segon a segon”, van ser “una acció de protesta pacífica pel que consideràvem que eren uns registres injustos”.
 
Pel president, “l’estat ha quedat nu” davant el judici,  perquè el que s’ha pretès és “criminalitzar unes idees”“uns drets que no només pertanyen a uns, als presos polítics que estan avui i aquí, sinó que pertanyen al conjunt dels ciutadans i ciutadanes d’aquest país”, ha afegit. “Això no va d’independència,  ni del dret d’autodeterminació de Catalunya. Va de democràcia, va de drets i això és el que es jutja avui i, per tant, tot el nostre suport als nostres companys, que el tindran sempre”, ha insistit.
 
Per tot plegat, ha aprofitat per fer una crida a “tots els demòcrates, siguin independentistes o no, catalans i espanyols”, perquè “s’adonin que s’estan jutjant els drets d’expressió, de manifestació, de concentració i de protesta”, ha insistit.
 
El president de la Generalitat ha assegurat que la seva presència avui al judici contra l’1-O, que se celebra al Tribunal Suprem, vol fer palès el seu suport a Carme Forcadell, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, “tres líders de l’independentisme civil”, ha conclòs.
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat