Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
01-03-2019 19.18

President Torra: "L'exposició 'Catalunya, 7,5 milions de futurs' és una injecció d'optimisme contrastat davant les visions interessades i sovint apocalíptiques"

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat la mostra al Palau Robert de Barcelona, acompanyat del vicepresident Aragonès
El president Torra inaugura l'exposició 'Catalunya, 7,5 milions de futurs' (Foto: Jordi Bedmar) El president Torra inaugura l'exposició 'Catalunya, 7,5 milions de futurs' (Foto: Jordi Bedmar)
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquest vespre que "davant les visions interessades, apocalíptiques i fins i tot amb un punt de certa perversió", l'exposició 'Catalunya, 7,5 milions de futurs' "proposa una mirada de futur d'esperança i d'autoconfiança". "Vull agrair l'esforç de construir aquesta exposició" que "és una injecció d'optimisme" amb el "rigor" de "dades contrastades" que ens mostra "un país d'oportunitats per a tothom". és una injecció d'optimisme contrastat
 
El cap de l’Executiu ha inaugurat la mostra al Palau Robert de Barcelona, acompanyat del vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès.
 
El vicepresident ha remarcat que la mostra "representa les 7,5 milions de formes d'entendre el país, que a la vegada tambe són 7,5 milions d'esperances, futurs i oportunitats".
 
Aragonès ha afegit que "aquest futur que volem construir entre tots esperem que derroti el patriarcat i avanci en la igualtat d'oportunitats, independentment del gènere". En aquest sentit, ha destacat com a símbol l'estatueta de bronze instal·lada a l'exposició, 'la mes petita de totes', obra de Carme Solé Vendrell, "que significa una noia que torna a alçar-se contra aquest feixisme que pot tornar".
 
 
La mostra
 
L’exposició està organitzada per la Direcció General de Difusió del Govern de la Generalitat. Es tracta d’un recorregut interactiu per la Catalunya d’avui a través de xifres socials, econòmiques i culturals que permeten imaginar el país del futur. Es podrà visitar entre aquest dissabte, 2 de març, i el proper 30 de juny.
 
També han assistit a l'acte el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Miquel Gamisans; el director general de Difusió, Jordi del Río, i el comissari de l’exposició, Quim Torrent.
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat