Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
10-03-2019 15.41

President Torra: "Els 30 anys de l'Alta Ribagorça palesen que quan un es proposa tirar endavant un projecte ho pot aconseguir"

  • El cap de l’Executiu ha presidit la cloenda dels actes commemoratius de la creació d’aquest Consell Comarcal
El cap de l'Executiu amb el president i expresidents del Consell Comarcal. Autor: Ruben Moreno El cap de l'Executiu amb el president i expresidents del Consell Comarcal. Autor: Ruben Moreno
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha encapçalat aquest matí la cloenda dels actes commemoratius del 30è aniversari del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça i ha posat de relleu que aquestes tres dècades de trajectòria “palesen fins a quin punt quan un es proposa tirar endavant un projecte pot arribar-ho a aconseguir”.
 
El cap de l’Executiu s’ha referit a la creació d’aquest consell comarcal i ha insistit que “les lleis s’han d’adaptar a la voluntat de la gent”. “Quina organització comarcal tindríem en aquest país apel·lant a lleis pretèrites?”, s’ha preguntat, i ha afirmat que “seguiríem amb les quatre diputacions”.
 
En aquest sentit, ha posat en relleu la importància de “canviar la nostra estructura administrativa quan cal”, per tal de “permetre que la gent decideixi lliurement com volen viure i com volen organitzar-se”. I ha subratllat que cal “escoltar la gent, la seva voluntat, els seus anhels i somnis, escoltar el clam de llibertat que aquesta terra, a cada racó, està enviant al món sencer”.
 
El president també ha expressat el seu agraïment a les persones que van fer possible la creació d’aquest consell comarcal i ha subratllat que “vull uns Pirineus plens de vida, plens d’ambició i de futur, de gent que vol tirar endavant i que sempre tindran tot el suport del Govern de Catalunya”.
 
A l’acte han assistit el president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero, i alguns dels expresidents, com Josefina Ribé, que va ser la primera dona en presidir-lo i una de les primeres presidentes de consells comarcals catalans. També hi ha estat present l’alcalde del Pont de Suert, capital de la comarca, José Antonio Troguet; la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa M Perelló, i altres alcaldes de la comarca.
 
Després de cloure aquest 30è aniversari, el cap del Govern ha visitat les esglésies d’Erill la Vall i Sant Climent de Taüll, a la Vall de Boí. I, al migdia, s’ha reunit en el decurs d’un dinar amb l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya, encapçalada pel seu president, Aureli Bisbe.
 
Fotografies
Consell Comarcal

Consell Comarcal JPG 1,595MB

Vall de Boí

Vall de Boí JPG 1,499MB

Sant Climent de Taüll

Sant Climent de Taüll JPG 1,85MB

Reunió amb l'ACEM

Reunió amb l'ACEM JPG 1,82MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat